Pompierul argeșean care a salvat un câine a defilat la parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine suprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume. De 1 Decembrie, Mugurel Costache a făcut parte din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care au defilat în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

În urmă cu doi ani, în catierul piteștean Războieni a izbucnit un incendiu puternic. Pompierii au găsit în interiorul unui apartament un bărbat intoxicat cu fum. În locuință se afla și animalul de companie al acestuia care a fost găsit  inconștient.
Văzând pericolul în care se afla cățelul, pompierul piteștean Mugurel Costache nu a stat pe gânduri și a încercat să readucă patrupedul la viață făcându-i masaj cardiac și respirație gură la gură.
„Când am ajuns acolo incendiul se manifesta foarte puternic, flăcările ieşeau pe geam. Ni s-a spus că în casă este o persoană, o victimă. Am găsit victima, dar şi un căţeluş care era pitit sub o plapumă din cauza incendiului. L-am scos, l-am dus afară, l-am aşezat şi m-am apucat să-i fac respiraţie gură la gură. Nu m-am mai confruntat cu o situaţie ca aceasta, dar am zis că trebuie să duc până la capăt misiunea să-l salvez. Singura salvare, eu eram!”, a precizat Mugurel Costache, aducându-și aminte de gestul care a fost apreciat în întreaga lume.
Videoclipul în care Mugurel Costache încerca să salveze cățelul a făcut înconjurul lumii practic, emoționând mii de oameni din întreaga țară și din străinătate. 
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea