Argeșeanul Daniel Constantin, audiat în dosarul unui fost ofițer SRI

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Daniel Dragomir, fost  ofițer SRI. Fostul deputat de Argeș a precizat că nu îl cunoaşte pe Dragomir şi nici pe soţia sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri.
”Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir şi pe soţia sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia.Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia unei întâlniri cu ambasadorul Olandei. La întrunirea de la Ministerul Agriculturii au participat, alături de Rami Ghaziri şi alte persoane cu care am înţeles că ar avea legătură”, a spus Daniel Dragomir, în faţa instanţei, conform Mediafax.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 Rami Ghaziri, de la Avicola Crevedia, i-ar fi dat lui Daniel Dragomir importante sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionari de rang înalt. Scopul lui Rami Ghaziri ar fi fost ca firmele lui să obţină mai uşor rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. Doi dintre aceştia ar fi fost Gelu Diaconu, la vremea respectivă şef al Fiscului, şi Daniel Constantin, pe atunci ministru al Agriculturii.
În 2015, fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a luat mită peste 2 milioane de lei de la administratorul unor firme, Rami Ghaziri, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA. Pe fond, Daniel Dragomir a fost achitat cu privire la acuzaţiile că ar fi luat bani de la Rami Ghaziri, însă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de fals.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea