Cultura

In memoriam Paul I. Dicu

Luni, 15 Aprilie 2019 13:04

# Topana,  Olt, 1 august 1926 – Pitești, Argeș, 19 aprilie 2008

Profesor, Istorie, Psihologie, Logică, arheolog, cercetător științific, publicist, colecționar, donator comunitar.

Se împlinesc, săptămâna aceasta, 11 ani de la trecerea în neființă a reputatului istoric. Profesorul Paul I. Dicu (1 august 1926 – 19 aprilie 2008)  a fost și rămâne, în egală măsură, unul dintre intelectualii respectați ai județelor Olt, Argeș, Vâlcea.

 

”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase

Luni, 08 Aprilie 2019 10:10

# Lansare și sesiune de autografe la Pitești
Miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”Argeș - Sala de Conferințe va avea loc un nou eveniment din cadrul turneului de promovare pentru titlul ”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase, apărut în colecția ”Corint Istorie Autori Români” a Grupului Editorial Corint. Ediția a fostîngrijită de Elena Vijulie. Evenimentul va avea loc în prezența scriitorului Stelian Tănase și se va încheia cu o sesiune de autografe. La eveniment vor participa Mircea Bârsilă (scriitor) și Octavian-MihailSachelarie (director Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș). Discuția va fi moderată de Denisa Popescu, poetă. Proiectul este sprijinit de Banca Transilvania.

Artistul Sebi David împreună cu elevii săi, premii frumoase la un important festival de folclor în capitală

Luni, 08 Aprilie 2019 10:09

Duminica trecută s- a desfășurat, în București, festivalul național de folclor ,,Primăvara vedetelor". Tânărul profesor, Sebi David, a participat, aici, cu trei elevi. Toți cei 3 elevi ai săi au obținut cele mai importante premii, premiul 1 la toate cele 3 secții: 6- 8 ani; 8-11; 11 - 15 ani.
Sebi David: ”Sunt mândru, ca profesor, să aduc în Județul Argeș cele mai importante premii pe țară.”

 

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2019 20:02

Centrul Cultural Mioveni, a organizat, pe  27 martie, o serie de manifestări dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale „George Topârceanu”, îndrumați de către doamna profesoară Adriana Hoaghea, dar și tinere talente. Astfel, în cadrul evenimentului au avut loc discuții generale despre teatru, hartă mentală, teatru ca formă de educație alternativă și interpretare spontană. La sfârșit cei prezenți s-au bucurat de un moment comic, oferit de Olteanu Miruna, elevă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, membră a Trupei de Teatru Ad-Hoc Pitești, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Mihai Savu și Diana Iacomir. Aceasta a interpretat rolul din ”Femeia cu Pipă”, piesă ce vrea să evidențieze că meseria de actor nu este una deloc ușoară.

Zbucium interior

Luni, 01 Aprilie 2019 19:48

Încă îl simt în suflet
ca pe o briză puternică a mării,
picur otravă la rădăcina gândurilor
cu el, ca să îl pot uita

 

Pagina 1 din 343

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea