Cultura

Soliștii și dansatorii Casei de Cultură Bascov, tur de forță pe scena proprie, dar și pe scenele din județ

Luni, 10 Iunie 2019 15:29

La Casa de Cultură Bascov este activitate. Nu o spunem noi, o arată prezența, susținută, a soliștilor și dansatorilor de aici, pe scenele din județ.
Sâmbătă, 1 iunie - Ansamblul ”Doina Bascovului’’, al Casei de Cultură a Comunei Bascov a fost prezent la Ziua Comunei Bradu, începând cu ora 14.00, în cadrul evenimentului ”Zilele comunei Bradu’’.

 

Eveniment inedit! Festival de C’Arte, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:23

În perioada 13-16 iunie 2019, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Consiliul Judeţean Argeș, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, organizează a III-a ediţie a Festivalului de C’Arte, dedicată Anului Cărții în România.

 

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș. ”Memoria muzicală argeșeană și musceleană” - dicționar la care Lucreția Picui a muncit 10 ani!

Luni, 03 Iunie 2019 23:17

La Biblioteca Județeană Argeș, joia trecută, a  fost lansat Dicționarul MEMORIA MUZICALĂ ARGEȘEANĂ ȘI MUSCELEANĂ, primul de acest gen din România. Se regăsesc, în paginile asupra cărora autoarea, prof. LUCREȚIA PICUI, a zăbovit cu nesfârșită grijă, compozitori, muzicologi, interpreți, psalți, folcloriști, bizantinologi, profesori, rapsozi populari, coregrafi, autodidacți, copiști, formații, școli și alte instituții. Perioada de referință este 1552 - 2018. Prefața este semnată de muzicologul Viorel Cosma, iar postfața de scriitorul și prof. univ. dr. Mihail Diaconescu.

 

Sevastian Tudor şi-a lansat cea mai nouă lucrare: “Judeţele Argeş şi Mușcel în perioada ocupaţiei germane, în Primul Război Mondial (1916-1918)”

Luni, 03 Iunie 2019 23:12

Sevastian Tudor şi-a lansat cel mai nou volum. Fostul director al teatrului “Alexandru Davila” ne-a obişnuit, în ultimii ani, cu diferite lucrări legate de sportul argeşean sau de istoria teatrului piteştean. Numai că, de data aceasta, a fost cu totul altceva. Sevastian Tudor a prezentat o lucrare care face referire la implicarea României în Primul Război Mondial, cu precădere la efectele acestui conflict mondial asupra societăţii argeşene.

Expoziția de pictură: „Pentru a fi iubit pământul”

Luni, 03 Iunie 2019 14:37

Joi, 6 iunie, de la ora 12,00, la parterul Casei Cărții, vernisajul expoziției de pictură cu tematică religioasă sub genericul „Pentru a fi iubit pământul”, realizată de artiștii plastici Adina Romanescu, Maria Iacob, Valeriu Stoica, Elena Constantin și Nicolae Nestor, eveniment organizat în colaborare cu Asociația Județeană Argeș „Basarab I” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, coordonator col.(r) Ion Catinca.

 

Pagina 1 din 347

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea