Consilierii locali PAM și UNPR din Bradu nu au votat un proiect ce ar fi adus bani la bugetul comunei

Consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară dar și, mai ales, cel al UNPR – Andrei Niță, din comuna Bradu, au respins, joi (primii, prin abținere, al doilea, votând împotrivă),  pentru a doua oară, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru educațional privat. Votul lor lovește însă nu în investitorul privat, ci chiar în locuitorii comunei, cu dare de mână, care ar fi preferat să-și lase copiii la un after-school performant și modern, aproape de casă. Managerul școlii private Lexford Castel din Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să deschidă un nou sediu în Bradu, care să vină în întâmpinarea părinților și copiilor din zonă, dar și din cartierele apropiate ale Piteștiului, precum Craiovei sau Prundu. Managerul amintit a explicat, la ședința trecută, că taxele pentru școlarizarea unui copil pot ajunge la 1500 de lei pe lună, aceasta fiind suma maximă, ce include școlarizare, after-school, mese, transport. Clădirea solicitată este lăsată se izbeliște, zona neavând atâți copii cât să justifice deschiderea unei școli de stat. Construcția se va degrada cu timpul, nefiind încălzită iarna. Conductele sale se vor fisura, vor apărea fisuri în tencuială etc. Nu. Consilierii PAM, al căror șef este fostul primar Frătică, din motive greu de înțeles, nu au vrut, așa că s-au abținut. Mult mai vocal a fost Andrei Niță, de la UNPR, care s-a opus vehement proiectului. Prețul chiriei ar fi fost stabilit ulterior, ar fi fost licitat, iar redevența lunară ar fi constituit un venit la bugetul comunei.

Consilierii PAM nu au dat semne de înțelegere a situației

Cel puțin unii dintre aceștia, printre care celebrul ”Țâță”. Aceștia s-au abținut. Stancu Alexandru, sau celebrul ”Țâță”, a obiectat că Ministerul trebuie să le deschidă acolo școală, sau că, de ce un străin le ia școala lor din comună…
Pentru ca Lexford Castel să funcționeze și în Bradu, era nevoie de concesionarea unei clădiri, pe 10 ani. Clădirea a fost ridicată inițial pentru a găzdui o nouă școală (în Geamăna), dar administrația locală s-a lovit de lipsa de copii. Ei bine, consilierii locali din Bradu au respins la vot, propunerea lui Gherzan, atât luna trecută, cât și acum. Deși 9 consilieri au votat pentru, 4 s-au abținut, în timp ce Andrei Niță, de la UNPR, a fost foarte vocal împotriva concesiunii. Cum era nevoie de votul a două treimi dintre aleșii locali, fiind vorba de o problemă de patrimoniu, proiectul de hotărâre nu a trecut la vot. Clădirea, deși abandonată, rămâne  în comună, spre satisfacția lui ”Țâță”. Rămâne de văzut, acum, cum se va mișca Ministerul, pentru a o deschide…
Dragi brădeni, în 2020 (douăzeci-douăzeci) sunt alegeri locale. De curiozitate, încercați atunci și consilieri care au absolvit măcar liceul… S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea