Expoziție de fotografie la Galeriile Ilfoveanu

# ACSINTE.100. Începutul secolului 20 văzut prin ochii sergentului fotograf Costică Acsinte

Fotograful Costică Acsinte din Slobozia, sergent al Armatei Române și fotograf de război, revine în atenția publicului cu o colecție impresionantă și rară de fotografii de pe front. A fotografiat timp de 60 de ani, mai întâi pe front și apoi în Slobozia, unde avea propriul studio - Foto Splendid Acsinte.
Una dintre camerele spațiului expozițional imaginat, oferă vizitatorilor posibilitatea întoarcerii în timp, în perioada 1930 – 1968, devenind martorii unor scene din viața socială a orașului Slobozia. Fotografiile din această secțiune a expoziției vor fi însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în Slobozia, în 1950, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreuna cu mama lui în vremea copilăriei.
ACSINTE. 100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.
În perioada 10 octombrie – 13 octombrie, publicul piteștean pasionat de istorie și fotografie va avea ocazia să viziteze expozițiile temporare ale fotografiilor din colecția Costică Acsinte, organizată la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu (Strada Armand Călinescu nr.2), în cadrul proiectului ACSINTE.100. Expoziția cuprinde 100 de fotografii semnate de Costică Acsinte va fi itinerată la Pitești, Slobozia, Iași, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, și, în final, la începutul lunii decembrie, la București.

Expoziția de fotografie ACSINTE.100 va avea o durată de câteva zile în fiecare oraș și va acoperi trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 – 1968.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea