INVESTIȚII ÎN DERULARE - PRIMĂRIA PITEȘTI

Administrația publică locală Pitești are, la ora actuală, numeroase șantiere deschise în întreg orașul. Iată, pe scurt, numai câteva dintre acestea, cu o descriere sumară a stadiului de execuție.

Reabilitare Piața Trivale

Se lucrează. Asociere S.C. ZEUS SA-S.C. SELCA S.A. Valoare contract 3.268.257,97 lei inclusiv TVA. Pe parcursul execuției, la decopertări, s-a constatat ca această construcție a fost construită haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără să aibă o structură de rezistență, fapt care nu a putut fi relevant la sondările care au fost efectuate  pentru realizarea proiectului. În acest sens, am întrerupt lucrările și am comandat urgent o expertiză tehnică. În urma expertizei existau 2 soluții: consolidarea spatiilor existente sau demolarea lor și ridicarea unora noi. Am ales varianta mai puțin costisitoare, respectiv demolarea spațiilor existente, cu punerea în siguranță și a celor două spații private aflate chiar în mijlocul celor existente. Situația a fost deblocată, lucrările reluate. Sperăm să recuperăm întârzierile generate de actualizarea proiectului. Acesta este motivul pentru care termenul invocat nu a putut fi respectat.

Reabilitare Piața Găvana

S.C. APARTAMENTUL S.A. cu subcontractant S.C. LUMIDA S.R.L.  Se lucrează. In urma expertizei tehnice, s-au constatat fisuri în stâlpii de rezistență, fiind necesară o consolidare. Lucrările au întârziat din cauza acestui fapt, avem asigurări de la constructor că vor recupera. Valoare contract 4.594.143 lei inclusiv TVA. In prezent, am demarat procedura pentru atribuirea lucrarilor de consolidare.

Reparații capitale terasă, luminatoare și scurgeri pluviale-Piata Gavana

Lucrează S.C. BRINCON SRL Brăila. Valoare contract 664.274,66 lei inclusiv TVA.

Achizitionare utilaje deszăpezire

- “Multifuncțională -Autocompactoare 8-10 cm cu lamă și  sărăriță – 1 buc” -   - “Multifuncțională -Automăturătoare medie 5-6 mc cu lamă și sărăriță – 1 buc”
- „Multifuncțională -Autostropitoare container cu lamă și sărăriță – 3 buc
-   „Autospecială 4x4, cabină dublă, 7 locuri – 2 buc”
- „Autospecială 4x4, cabină simplă, 3 locuri – 1 buc”
Valoarea estimată este de 5.605 mii lei inclusiv TVA, licitatia deschisa va fi pe 8 octombrie 2018, cu anunt in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (acesta este termenul legal).

Reabilitare Piața Primăriei (Proiectare -DALI)

Procedura pentru proiectare derulată, cu termen de finalizare DALI 4 luni
Piața Primăriei este o piaţă reprezentativă de adunări publice, festivităţi, ceremonii, care se va moderniza prin urmatoarele modificari:
- Refacerea structurii rutiere şi a pavajului pieţei;
- Extinderea pavajului pieţei în zona din jurul Vechi Primării şi unificarea celor două spaţii într-unul mai amplu;
- Îngroparea cablurilor aeriene si realizarea unor canale de rezerva;
- Realizarea unui sistem adecvat de scurgere a apelor pluviale;
- Completarea iluminatului nocturn şi decorativ;
- Sistem de supraveghere video;
- Zone de wi-fi.
În sedinta Consiliului Local din data de 18 octombrie, va fi realizata o prezentare grafica a solutiei de modernizare a Pietei Primariei propusa de proiectant.

Actualizare PUG

Suntem in evaluare oferte. Valoarea estimată 1.500.000 lei fara TVA. Obiectul contractului il reprezinta actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Pitesti. Termenul contractului va fi de 30 luni. Obiectivul de investitii a fost postat de 4 ori in SEAP, pornindu-se de la o valoare estimata de 400.000 lei. Din lipsa participantilor, aceasta valoare a fost marita progresiv prin Hotarari ale Consiliului Local, ajungandu-se la valoarea de 1.500.000 lei.

Container ingropat - 67 bucăți și utilaj de ridicat containere ingropate - 1 bucată

Acestă procedură a fost reluată după anularea procedurii inițiate in anul 2017, ca urmare a contestațiilor participantilor.
Documentatia de aribuire a fost postata in SEAP, urmand a fi aprobata de ANAP. Valoare estimata 6.165.000 lei inclusiv TVA. Containerele îngropate sunt destinate imbunatățirii calitatii vietii, reducerii poluarii si cresterii gradului de acoperire cu serviciile de colectare si transport al deseurilor municipale. In prima etapă acestea vor fi amplasate in cartierele Craiovei, Prundu si Razboieni. Perioada de executie propusă este de 8 luni de la data semnarii contractului.

Reabilitare și modernizare cămin școlar - Colegiul Economic Maria Teiuleanu

Acocierea S.C. VALAH S.R.L.-S.C. SELCA S.A.-S.C. CONS INSTAL PRO 2000 S.R.L. Valoare contract: 5.313.971,21 lei inclusiv TVA.
Se lucrează, suntem în grafic. Lucrarea are termen de finalizare luna mai 2019. În urma reabilitării, cele 96 de camere care existau inițial se vor transforma în :
- 2 apartamente pentru persoane cu dizabilități , dotate cu grup sanitar propriu, adaptat
- 64 de camere cu grup sanitar propriu ;
- 15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar propriu;
- 3 camere pentru pedagogi;
- 1 sală conferințe;
- 1 sală lectură;
- 4 spălătorii, uscătorii, călcătorii (câte una pe fiecare nivel).

Reabilitare termică Cămin școlar Liceul Tehnologic Dacia (lucrări)

Se lucrează. SC CONSTRUCT ECI COMPANY SRL . Valoare contract 544.402,21 lei inclusiv TVA. Se vor realiza urmatoarele lucrari: anveloparea peretilor exteriori ai caminului cu vata bazaltica de 10 cm, inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie PVC, finisarea fatadelor cu tencuiala decorativa, placarea cu polistiren extrudat a placii din beton de peste subsol. Termen de execuție 31.01.2019

Acoperire teren sport

Școala Gimnazială Ion Pillat: Lucreaza S.C. ADACOR CONSTRUCT SERV  S.R.L. Valoare contract 498.161,56 lei inclusiv TVA.
Se va realiza o sală de sport pe structură metalică ușoară cu închideri din panouri sandwich , inclusiv la învelitoare, uși de intrare și ferestre din PVC( care să asigure iluminatul natural pe timpul zilei) și a unui vestiar din aceleași materiale cu cele ale sălii de sport, pentru elevi și cadrele didactice. Pardoseala se realizează din tartan turnat, cu dotările interioare aferente.  Are termen de finalizare a lucrărilor noiembrie 2018.

Sală de Sport Liceul Ion Cantacuzino

A fost aprobat Studiul de fezabilitate  cu o valoare estimată conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției de 2.278.806,18 lei inclusiv TVA.  În prezent este în SEAP procedura de achizitie Proiectare si Executie lucrari. Pentru realizarea acestei sali de sport, este necesara devierea retelelor subterane din amplasament (retea termica si retea electrica), cu fonduri din bugetul local.
Prin Compania Națională de Investiții vor fi realizate încă 3 săli de sport, respectiv:
a) Sală de educație fizică  Școala Gimnazială Tudor Arghezi;
b) Sală de educație fizică  Școala Gimnazială Nicolae Iorga;
c) Sală de sport Liceul cu Program Sportiv Viitorul. Sala va avea o suprafață construită de 1030 mp și o suprafață desfășurată de 1270 mp. Ea va fi dimensionată  pentru suprafața sportivă -joc basket, tenis, volei, cu suprafața de gardă aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat  la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătura directă cu zona de foyer. Terenul de sport va fi dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structură. De asemenea se vor pune la dispoziție suport  pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților  pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive  vor fi protejate cu plasă sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.
Sala va fi dotată cu o baterie de vestiare  (separate pe sexe/ecchipe) dotate cu dușuri și grupuri sanitare. De asemenea  se vor realiza vestiare pentru profesori/arbitri și un cabinet de prim-ajutor Capacitatea tribunei este de 102 persoane. Zona de tribună  va avea liber  acces  către un grup sanitar destinat publicului.
În vederea promovarii acestor obiective de investitii în etapele următoare, Compania Națională de Investiții a solcitat actele de  dezmembrare a terenului aferent salilor de sport și extrasele de carte funciară actualizate, care au fost în prezent depuse.

Reabilitare cantina LPS (lucrări)

Procedură finalizată și contestată. S-a primit decizia CNSC de reanalizare a ofertei tehnice a câștigatorului. Suntem in perioada legală de contestare a deciziei CNSC.  Valoarea estimată 3.639.709,01 lei inclusiv TVA. Lucrările vor demara dupa semnarea contractului si predarea ordinului de incepere.
Se vor reface finisajele interioare,  înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și electrice, repararea tencuielilor  și zugrăvelilor deteriorate în urma intervențiilor.  Vor fi refăcute finisajele exterioare, trotuarele exterioare, înlocuirea  tâmplăriei exterioare   și a straturilor   terasei necirculabile.  Învelitoarea  de tip terasă va fi desfăcută  în întregime și refăcută. Cantina va fi complet dotată cu echipamente specifice conform normelor aflate în vigoare.

Reabilitare termică și reparații capitale cămin L.P.S. Viitorul

Am demarat procedura de achizitie pentru Proiectare faza DALI prin intermediul Catalogului Electronic, valoarea estimata fiind de 60.000 lei inclusiv TVA.

Stabilizare mal de pământ Colegiul Național I.C.Brătianu

S-a finalizat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.Valoarea lucrărilor este de 650.000 lei inclusiv TVA, conform devizului general, urmând aprobarea acesteia în Consiliul Local și demararea procedurii de achiziție a proiectului tehnic și a execuției de lucrări.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea