Florin Frătică nu e total mulţumit de activitatea sa, dar când se compară, e fericit

Florin Frătică, primarul comunei Bradu, cu mai puţin de un an înaintea alegerilor locale, îşi analizează activitatea, realizările şi dezamăgirile acestui mandat.   
# Care sunt cele mai mari realizari ale dumneavostră în acest madat?
F.F: Nu pot fi puse într-o ordine, pentru că fiecare investiţie are importanţa ei. Pot însă spune că-mi urmăresc cu stricteţe agenda de lucru şi promisiunile făcute în campania electorală sunt îndeplinite în mare măsură. Deşi nu am realizat chiar tot ce mi-am propus, am făcut destule într-o perioadă atât de dificilă. Aceste realizări au fost făcute cu mult efort, mult timp alocat şi cu multe deplasări la Bucureşti. Pot spune că au fost perioade în care începusem să mă cred mai mult bucureştean decât brădean.
# Valoric, care a fost cea mai mare investiţie făcută în acest mandat?
F.F: Cea mai mare investiţie a fost asfaltarea drumului CET-ului, o investiţie modernă, realizată ca la carte, demnă de un drum naţional. Este o mare realizare acestă legătură făcută între Bradu de Sus şi Vamă, implicit autostradă şi zona hipermarketurilorori.
# Care este ca mai mare durere, nemulţumire a acestui mandat?
F.F: Am şi nerealizări şi dezamăgiri, iar cea mai mare dezamăgirea a acestui mandat este legată de problemele pe fond funciar, unde am întâlnit probleme mai mari decât mă aşteptam , unde am găsit enorm de multe probleme şi unde am întâmpinat opoziţie, de multe şi din partea personalului de la OCPI, din partea Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Niciuna dintre aceste instituţii nu a reuşit să-mi spună o poziţie clară şi să-mi explice modul prin care aceste probleme se pot rezolva. Acest lucru a condus la numeroase procese care sunt de lungă durată, costisitoare şi de multe ori, nu duc la rezolvarea problemelor cetăţenilor. În momentul în care eram candidat nu am cunoscut dimensiunile acestui dezastru funciar şi am crezut că pot rezolva aceste probleme într-un timp mult mai scurt.  Din cele aprximativ 700 de dosare depuse la Comisia Locală de Fond Funciar, nu am reuşit să rezolvăm decât 15 %, un procent extrem de mic, care m-a pus pe gânduri şi am încercat să găsesc soluţii. Lucrez în acest sens la un proiect, care sper că va intra în finanţare anul viitor şi anume, cadastrarea generală la nivelul comunei. Finanţarea va veni de la Guvern şi este de aproape 3 milioane de euro. Am mai constatat un fenomen şi anume că mulţi cetăţeni nu au cunoscut situaţia reală a proprietăţilor şi nu au acţionat la timp împotriva celor care le-au încălcat drepturile. Eu am fost pus în situaţia de a trage ponoasele predecesorilor mei. Ştiţi cum e vorba aia românească:” Oaia bese şi capra trage ruşinea!”
# PDL nu mai este chiar pe val, vă este teamă că la următoarele alegeri procentul partidului vă va afecta?
F.F: Nu îmi este teamă de candidaţii cu care mă voi confrunta anul viitor, iar dacă cetăţenii vor avea o altă opţiune, mă voi întoarce la munca mea, sau voi intra în învăţământ, având credinţa că am făcut tot ce s-a putut pentru binele comunităţii. Am numeroase proiecte, unele care vor fi finalizate până la terminarea mandatului, iar altele care vor prinde viaţă mai târziu, iar toate aceste proiecte se adresează binelui comunei şi al cetăţenilor din Bradu. Sunt bucuros că astăzi se vorbeşte de Bradu chiar şi la nivel naţional şi începem să devenim o localitate apreciată şi cu un viitor bun.  Despre posibilele alianţe, care-şi vor desemna candidaţii, nu pot spune că aceştia s-au implicat în vreun fel pentru prosperitatea comunei, din contră, unde au putut, chia ne-au sabotat proiectele, iar acum, vor veni cu promisiuni greu de realizat. În cazul alegerilor locale se va vota omul, nu partidul, iar cum omul sfinţeşte locul, vă las pe dumneavoastră să trageţi concluzia.
# Ca o concluzie, cam ce calificativ daţi activităţii dumneavoastră din acest mandat?
F.F: Am mai spus şi cu alte ocazii, de câte ori îmi analizez activitatea, nu sunt total mulţumit, dar când mă compar, sunt fericit! L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea