Doar 13 unități școlare din Argeș mai au grup sanitar în exterior

În perioada 3 septembrie - 5 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat acțiuni tematice de control privind  verificarea asigurării activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare din unitățile de învățământ preuniversitar și de antepreșcolari. Cu această ocazie, reprezentanții  Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Argeș, au verificat 191 de unități școlare din județ.

Două grădinițe din Pitești, amendate cu 1.000 lei

În urma acțiunilor s-au aplicat 5 avertismente, conform OG 2/2001 și 3 amenzi, în valoare totală de 2.500 lei, conform HG 857/2011. De asemenea s-au impus termene pentru remedierea deficiențelor constatate.
La Grădinița cu program prelungit „Universul Copilăriei” din Pitești s-a acordat o amendă în valoare de 1.000 lei pentru că personalul nu a încheiat fișele de aptitudine. De asemenea, Grădinița cu program prelungit „Kinder World” din Pitești a fost sancționată cu 1.000 lei pentru că nu păstrează probe din meniul servit.
A mai primit o amendă de 500 lei Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” din Ștefănești pentru că se utilizau biocide – substanțe folosite la dezinfectare - cu termen de valabilitate expirat.

Unitățile de învățământ din Argeș cu grup sanitar în exterior

Conform datelor furnizate de reprezentanții DSP Argeș, în județ, în acest moment mai sunt doar 13 unități de învățământ cu grup sanitar în exterior. Dintre acestea 11 unități au grup sanitar în exterior fără apă curentă, după cum urmează: o școală primară din Albești, Costești, Stoenești, Uda, o școală gimnazială din Suseni, o grădiniță din Slobozia, Pietroșani, Izvoru, respectiv două grădinițe din Buzoești. Mai sunt două unități de învățământ cu grup sanitar în exterior, dar cu  apă curentă: o școală din Băbana și Liceul Tehnologic din Stâlpeni. Trebuie menționat că în toate unitățile școlare menționate s-au început lucrări de realizare de grupuri sanitare în interiorul acestora. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea