Numeroase străzi, asfaltate la Bradu. Primarul Dan Stroe: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi”

Comuna Bradu este un șantier. Numeroase străzi sunt asfaltate, se lucrează la canalizare, la alte rețele de utilități, la foraje de apă. Constructorii profită de vremea bună pentru a rezolva problemele ce mai pot fi terminate în această toamnă. Sătenii au înțeles aceste eforturi și suportă praful dar și restricțiile de circulație, conștienți fiind că sunt făcute spre binele lor. Primarul localității, Dan Stroe, a ținut să le mulțumească pentru înțelegere.

Dan Stroe, primar, Bradu: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru administrația locală din comună Bradu, fiind esențială în dezvoltarea oricărei unități administrativ-teritoriale. În acest sens, facem eforturi să răspundem la cât mai multe dintre cerințele dvs. În această săptămână au fost încheiate lucrările de asfaltare pe strada  prof. Gheorghe Barbu și aș vrea să le mulțumesc celor din zonă pentru răbdare și înțelegere. De asemenea, au fost finalizate, tot în această săptămână, lucrările pe strada Morocești, ce au constat în lărgirea străzii, executare canalizare pluvială pe ambele părți și amenajare trotuar pe partea dreaptă, urmând ca  anul viitor să fie realizat același tip de lucrări în continuare, pe strada  Gării.
Strada Școlii și strada  Buna  Vestire au fost și ele reabilitate, la cea din urmă fiind realizate și lucrări de canalizare pluvială și trotuar pe partea dreaptă.
În perioada următoare va intra în reabilitare completă strada Cetului, probabil cel mai circulat drum comunal din Bradu (cel care face legătura cu zona Auchan). În zona respectivă, se va realiza și un drum de legătură între strada Cetului și strada Toporașilor, ce va facilita accesul celor din cartierul respectiv. Lucrări vor începe și pe strada Serelor, acolo unde se vor executa lucrări pentru canalizare pluvială și trotuar. Cu privire la situația străzilor Gorunului și Liliacului vreau să îi anunț pe cei din zonă că lucrările sunt întârziate din cauza procedurilor, documentațiile sunt în proces de verificare încă din 17 septembrie la Agenția Națională de Achiziții Publice, care ne-a comunicat că există întârzieri din cauza nivelului ridicat de proceduri demarate la nivel național; fără avizul ANAP nu putem demara procedurile de achiziție. De asemenea, lucrările pentru canalizare pluvială și trotuare pe stradă Tăbăcăriei și str. Principală (de la Târg la Pasarela DN65B) nu au putut începe în termenul pe care ni l-am propus din cauză că procedura inițială a fost anulată. Sperăm să deblocăm cât mai repede situația și să ne apucăm de treabă și în aceste zone”.

 

Foraj de mare adâncime în satul Geamăna

La începutul acestui an, în satul Bradu de Sus, a fost forat un prim puț de mare adâncime, apa fiind extrasă de la peste 200 de metri. Iată că au început lucrările la o a doua astfel de investiție, de data aceasta, în Geamăna.
Dan Stroe, primar, Bradu: ”Satul Geamăna va beneficia, în viitorul apropiat, de un puț de mare adâncime, situat în curtea fostului Cămin Cultural. Săptămâna aceasta au început lucrările de forare și se vor finaliza la sfârșitul lunii, urmând ca, în funcție de condițiile meteo, să se lucreze în continuare la amenajarea fântânii. Va fi al doilea puț de acest tip din comună, după cel dat în folosință în aprilie în satul Bradu de Jos, acolo unde vin zilnic zeci de persoane să se aprovizioneze cu apă.”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea