Bolnavii nu vor mai face naveta. Centru de dializă la Curtea de Argeș

Un cetățean a fost cel care a semnalat problema la Ministerul Sănătății. Iar tentativa a fost una de succes. În Spitalul din Curtea de Argeș va fi amenajat un spațiu în care bolnavii își vor face tratamentul de dializă.
La Curtea de Argeș, la acest moment, 50 de persoane sunt bolnave de diabet și dependente de insulină. Acestea trebuiau să facă naveta undeva de trei ori pe săptămână la Pitești pentru tratament. Situația se va schimbă însă în perioada următoare, tratamentul fiind posibil chiar la Curtea de Argeș.
„Totul a pornit de la un pacient, iar costurile vor fi undeva la un miliard și jumătate. Costurile vor fi suportate, iar noi vom asigura acest centru de dializă” a declarat Viorel Popescu, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

Centrul de dializă va fi  chiar în spital

Noul centru de dializă de la Curtea de Argeș va fi amenajat chiar în Spitalul Municipal din Curtea de Argeș.
„În spital a fost reamenajată și micșorată bucătăria, iar spațiul rămas liber a fost spart pentru un zid. În spatele acestui zid va fi ieșire direct afară pentru a nu avea circuit cu spitalul. Mai avem de lucru la acest spațiu, însă sunt încrezător că totul va fi conform dorințelor” a mai spus managerul Spitalului din Curtea de Argeș.
Casa de Asigurări de Sănătate Argeș va susține spitalul pentru înființarea și funcționarea centrului de dializă, iar în perioada următoare, Ministerul Sănătății va transmite spre Spitalul din Curtea de Argeș, toate avizele necesare.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea