Trei arhitecți tineri au propus proiectul reabilitării Pieței Primăriei Pitești

Un proiect al municipalității piteștene, care a fost prins în bugetul din acest an, este reabilitarea Pieței Primăriei. Trei arhitecți tineri, Alexandru Răuță, Radu Angheluș și Reona Vulpe, care fac parte din echipa arhitectului Pompiliu Soare, au prezentat felul în care va arăta zona din fața Primăriei.
„Actuala piaţă a fost proiectată în perioada 2004-2005 şi a fost realizată efectiv în 2007, ca parte a proiectului de reabilitare şi modernizare a zonei centrale. Au trecut 11 ani. A fost un proiect pietonal care de-a lungul timpului nu s-a dovedit a fi ceea ce trebuie. Avem în vedere să facem o piață reprezentativă care să dureze, așa cum spun proiectanții, 100 de ani. Un proiect foarte important. Este prins în planul de buget din anul acesta”, a precizat primarul Cornel Ionică.
Varianta prezentată ar urma să folosească plăci, cu aspect de granit sau piatră de mici dimensiuni, mai groase. În plus, proiectul va oferi o toaletă publică subterană, situată lângă Galeria de Artă, sub spațiul verde, iar cablurile vor fi toate îngropate. Iluminatul public din piață va fi și el modificat, pentru a corespunde noilor cerințe, iar piața va fi prevăzută cu puncte de racord la utilități destinate comercianților.
„Concluziile expertizei tehnice: sunt crăpate dalele de granit și de aici și aspectul uzat al pieței. Acestea se datorează acțiunilor apelor, scurgerile pluviale nu sunt uniforme, dar și a infrastructurii existente. Nu este suficient material efectiv care să susțină greutatea pieței și suprafața finisajului nu este adecvată. Se propune prin expertiza tehnica ca noile dale să fie de suprafețe minime și să aibă o grosime considerabilă, asta suplimentar suprabetonării plăcii existente. Piața se va ridica cu aproximativ 20 de cm”, a precizat arhitectul Radu Angheluș.
Proiectanţii au mai spus că intervenţiile ce se vor face nu vor fi majore, ci cât „să aducă piaţa în secolul XXI”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea