Eveniment editorial de excepție, marca Petre Popa

Centrul Cultural Pitești a organizat în sala Ars Nova prezentarea cărții cu titlul „Mareșalul Ion Antonescu și reședința Argeșului. Consemnări Istoriografice”, de profesorul univ. dr. Petre Popa. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală arhiplină. Au participat foști elevi sau studenți, deveniți între timp și ei profesori sau directori de instituții, oameni de cultură din județ.
Doctor în științe istorice, Petre Popa a fost cadru didactic și director de instituții de cultură în județul Argeș, a ocupat funcția de viceprimar al Piteștiului între 1968 și 1979, a fost decan și fondator al Facultății de Istorie, Filozofie și Jurnalism din cadrul Universității din Pitești și președintele Asociației de Prietenie România-China în perioada 2001-2015.
Autorul este cunoscut pentru o impresionantă activitate culturală, a publicat numeroase cărți și studii cu tematică istorică, administrativă și culturală. Trebuie menționat că autorul lucrează, în continuare, la noi volume ale Enciclopediei Argeșului și Muscelului.
La evenimentul editorial susținut la Centrul Cultural Pitești, autorul a susținut o prelegere despre cărțile scrise de mareșalul Ion Antonescu, dar și despre interviurile acordate în presa vremii de omul de stat. „Nu ne-am propus să clarificăm multe discuții și controverse. Consemnăm în mod deosebit ce a scris Antonescu”, a precizat prof. univ dr. Petre Popa.
Cartea are  440 de pagini, zece capitole și o iconografie consistentă. Ea livrează câteva teme în premieră istoriografică, din care selectăm: Biografia mareșalului Ion/Ioan Antonescu în viziunea Fundației Europene Drăgan (Veneția, Italia);  Personalități din Argeș-Muscel în guvernele conduse de Ion/Ioan Antonescu (1941-1944); Contractarea Împrumutului Reîntregirii (1941) și Împrumutului Apărării Naționale (1944); Mareșalul Ion/Ioan Antonescu în dialog cu academicianul Ioan Alexandru Brătescu-Voinești (1941); România și Conducătorul Statului în documente ale Procesului de la Nürnberg (20 noiembrie 1945 – 1 octombrie 1946). Cartea se află în librăriile și bibliotecile reprezentative din întreaga țară. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea