Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș, manifestări cu ocazia „Zilei Europene a Justiției”

Pe 25 octombrie, la sediul Curţii de Apel Piteşti și al Tribunalului Argeș vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea „Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii).

Pe 25 octombrie, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”, se va permite accesul în cadrul Curții de Apel Pitești oricărei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fără însă a se perturba activităţile curente ale instanței.
Totodată, pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi conduse de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei, grupuri cărora li se va facilita, în limita posibilităţilor, vizitarea tuturor compartimentelor care prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, vizitatorilor urmând a li se explica atât circuitul unui dosar în instanţă, cât şi etapele procesuale care trebuie parcurse până la soluţionare. În cadrul aceloraşi acţiuni prilejuite de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile, vor fi  organizate şi o serie de vizite la sediul Curţii de Apel Piteşti pentru mai multe grupuri de elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din judeţul Argeş.
Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei și la Tribunalul Argeş se organizează în data de 25 octombrie „Ziua Ușilor Deschise”. În cadrul evenimentului, vor fi distribuite participanţilor o serie de broşuri elaborate de CSM, şi vor fi prezentate o serie de date statistice relevante din activitatea instanţei – primele 5 - 10 tipuri de cauze civile / penale soluţionate în ultimul an 01.09.2017 - 30.09.2018.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea