Proiecte de sute de miliarde lei la Popești

# Un singur proiect, cel de drumuri, însumează 75 miliarde de lei vechi
Situată la granița cu Teleormanul, în extremitatea sudică a județului, comuna Popești încearcă, prin noul ei lider, să țină pasul cu vremurile, deși distanțele sunt lungi – până în capitala Pitești sunt circa 60 de kilometri. Nici bugetul nu este unul care să permită o dezvoltare accelerată, zona fiind una preponderent agricolă, iar agenții economici, puțini. Punga localității este, însă, completată cu bani nerambursabili. Un sigur proiect, cel de asfaltare, este în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. Primarul Mihai Ion nu se lasă dezamăgiut și încearcă prin toate posibilitățile să completeze bugetul  insuficient.

# Sunteți la jumătatea acestui mandat. Ce ați reușit să faceți, din ceea ce v-ați propus, și din ceea ce ați promis cetățenilor?
Primarul Mihai Ion: Până acum, am reușit să realizez o serie de lucrări importante pentru localnici. În primul rând, am preluat mandatul de primar cu o datorie de 13 miliarde de lei vechi. Am găsit înțelegere la Consiliul Județean și s-a reușit această plată. Apoi, Școala Slobozia, singura școală care funcționează pe teritoriul comunei, avea ”în dotare” o fosă septică ce se umplea imediat, inunda curtea școlii, ba chiar și a unui vecin. În momentul de față, există o stație de epurare care a rezolvat, odată pentru totdeauna, problema. Am reușit crearea, totodată, la această școală, de facilități pentru persoanele cu dizabilități. O alee, două locuri de parcare, rampă de urcare, toaletă individuală. În satul Slobozia, am realizat încă o forare de puț și o gospodărie de apă, deoarece stația de alimentare cu apă existentă, situată în punctul ”Gogu”, nu făcea față în timpul verii. La această oră, cu trei stații de apă, nu mai avem niciun fel de probleme în alimentarea constantă a populației din cele patru sate. Am reușit, pe străzile principale din toată comuna, să refacem iluminatul public, din stâlp în stâlp, cu lămpi economice. Am și asfaltat, era un proiect rămas din timpul fostului primar.

”Am numai cuvinte de laudă pentru firma Comesad. Lucrările făcute de aceștia sunt impecabile”

- Proiecte sunt multe. Am depus, la Ministerul Dezvoltării, două proiecte. Unul este pentru modernizarea de drumuri locale și ulițe, iar celălalt este de canalizare în satele Purcăreni și Slobozia. Aceste proiecte au fost depuse în luna februarie, anul trecut. Primul a fost aprobat, având o valoare de 75 miliarde de lei vechi. S-a semnat deja finanțarea proiectului, la ora actuală au început lucrările. Firma care asfaltează este Comesad, firmă pentru care nu avem decât cuvinte de laudă. Toate lucrările făcute, aici, pot fi evaluate la superlativ. Nu există compromisuri, totul iese conform proiectului. Proiectul de canalizare este, în continuare, la Minister. Nu ne-a fost respins, însă, nu au fost bani și pentru el. Am făcut și un studiu de fezabilitate pentru construirea unui Centru Multi-funcțional, în comună nefiind, la ora actuală, nici măcar un Cămin Cultural. Urmează să parcurgem toate celelalte etape, licitație, etc. Avem, de asemenea, făcut un studiu de fezabilitatea și pentru un teren de sport. Acesta, ca și Centrul Multi-funcțional, va fi amplasat în Slobozia. Prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Mozăceni, am semnat actele pentru un alt teren, sintetic, de sport. Am separat, în clădirea școlii, o suprafață pentru grădiniță, cu utilități, apă caldă, toalete în incinta instituției. Am dispus, în întreaga comună, amenajarea de puncte pentru ridicarea gunoiului. De asemenea, pentru prima dată în istoria comunei, anul trecut, în 2017, am serbat  Ziua Comunei. A fost un eveniment reușit. Au venit, la acesta, inclusiv oameni din Teleorman, de la peste 40 de kilometri. Am ales, pentru asta, o zi frumoasă, Sărbătoarea Rusaliilor. Am înființat și un ansamblu de dansuri populare și căluș, cu care am fost invitați în diferite localități. Am făcut o figură bună, sunt speranțe frumoase pentru viitor. Am creat, în acest sens, condiții pentru tinerii din comună, pentru a avea o locație, pentru a putea face repetiții. Tinerii iau, astfel, contact cu tradițiile și obiceiurile locale, având, totodată, o preocupare interesantă și educativă. Am mai stabilit ca, în fiecare sat, să înființăm mini-parcuri, cu bănci și locuri de joacă pentru copii. Am dotat și Primăria. Aici, Sala de Consiliu are, deja, mobilier nou. Avem, în proiect, rezugrăvirea localului, pe exterior, pentru că, pe interior,am făcut-o deja, dar și amenajarea curții cu pavele. Am reușit, anul trecut, să facem cadastru sistematic pe o suprafață de 120 de hectare. Anul acesta, peste 600 de hectare vom reuși să realizăm. De asemenea, am depus, până în momentul de față, mai multe cereri pentru dotarea școlii cu un microbuz. Avem asigurări că se va rezolva, în decursul anului viitor. Am renovat Monumentul Eroilor, am trecut, pe el, toți eroii comunei. Iată, numai din memorie, câteva din realizările primei părți a mandatului. Avem și nemulțumiri, uneori batem la uși închise, însă nu cedăm. Suntem aici în slujba cetățenilor comunei, și încercăm să facem tot ceea ce este mai bine pentru ei.
L.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea