Doi primari din Argeș strâng semnături pentru Unirea României cu Basarabia

# Edilii din Corbi și Valea Iașului sunt implicați în acțiune

Virgul Baciu (foto), edilul din Corbi, și Nicolae Barbu, primarul de la Valea Iașului, s-au întâlnit în Pitești cu Anatol Doibani, primarul din Băimăclia – Republica Moldova. Discuțiile au fost legate de Unirea României cu Basarabia. Virgil Baciu și Nicolae Barbu vor Unirea României cu Basarabia. Tocmai de aceea, cei doi s-au întâlnit la Pitești cu Anatol Doibani și au început eforturile de strângere a semnăturilor. Este nevoie de 1.000.000 de semnături până în final de an, pentru ca în 2019 să aibă loc un Referendum pe această temă.

Inițiativa – una inedită

Edilii intenționeză să strângă un milion de semnături din țară pentru organizarea unui referendum, tema fiind unirea cu Basarabia.
” Este o idee transformată într-un proiect. Am hotărât să sprjinim acest proiect, chiar în anul Centenar, mai ales că este un an important pentru noi. Sperăm ca până la sfârșitul anului să strângem cele cele 1.000.000 de semnături pentru ca anul următor să avem acest Referendum” a spus Virgil Baciu.

Sprijiniți din Basarabia

Inițiativa este sprijinită și din Basarabia.
” Noi suntem aici pentru că avem o datorie. Datoria este unirea Basarabiei cu România. Deși oamenii sunt împărțiți. Unii vor această unire, iar alții – nu, din diferite motive. Din păcate, la noi, simt că este rămasă acea frică moștenită” a spus primarul comunei Băimăclia din Republica Moldova, Anatol Doibani. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea