Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

# Pescarii argeșeni au alocat, pentru populări, aproape aceeași sumă de bani ca AJVPS Argeș

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup, pe rețeaua de socializare Facebook, și au strâns bani ca să populeze cu pește apele din județ. Fiecare pescar a donat cât a putut ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. O acțiune de toată lauda!
Grupul „Pescari argeșeni”, cu aproape 5.000 de membri, a strâns, pe parcursul a câtorva luni, suma de 8.600 lei pentru așa numita campanie „Pește pentru argeșeni”. Iar acum au trecut la fapte!  Săptămâna trecută, pe 26 octombrie, pescarii argeșeni au făcut o primă populare cu pește în Barajul Budeasa, iar luni, 29 octombrie, urmează să se realizeze și cea de-a doua acțiune de populare. „În cadrul campaniei „Pește pentru argeșeni” s-au strâns 8.600 lei. Am realizat o primă populare cu pește în Barajul Budeasa. Săptămâna viitoare urmează continuarea. S-a populat cu o cantitate de 470 kg de crap, iar luni (nr. 29 octombrie) va fi restul până la 660 de kg. Vom avea și câteva sute de kg de caras”, au precizat reprezentanții grupului „Pescari Argeșeni”.

Reprezentantul AJVPS Argeș: „S-a făcut o populare cu o cantitate de 1069 kg: crap, caras, sânger, fitofag”

Pe 25 octombrie, cu o zi înainte de acțiunea grupului de pescari argeșeni, și AJVPS Argeș a organizat o acțiune de populare cu pește, prima acțiune de acest gen după câțiva ani buni de „secetă”. S-a populat Barajul Budeasa cu peste 1000 de kg de pește. „Acțiunea a avut loc la lacul de acumulare Budeasa. S-a făcut populare cu cantitatea de 1.069 de kg. Un amestec de crap, caras, sânger, fitofag. Această calitate de pește a costat 9.321 lei și a fost a gestionarului bunului piscicol, a AJVPS Argeș. Acțiunea s-a desfășurat în prezența inspectorului de la ANPA, a personalului din partea gestionarului și a membrilor pescari. Ne-am propus, din bugetul asociației, să mai facem populări și în celelalte bazine. Vor mai fi astfel de acțiuni”, a precizat inginerul Horia Tănase, de la AJVPS Argeș.

Directorul AJVPS Argeș a promis populări cu pește de 25.000 de lei

În vara acestui an, directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu, lăuda inițiativa pescarilor argeșeni de a strânge bani pentru pește. De asemenea, acesta spunea că sunt alocați în bugetul Asociației suma de 25.000 de lei pentru populări cu pește. Doar că, până în acest moment, în 2018, AJVPS a cheltuit doar puțin peste 9.000 lei pentru populări, în timp ce grupul „Pescari argeșeni” au strâns pentru populări 8.600 lei. Vă lăsăm pe voi să comentați!
„În bugetul din acest an aprobat de Adunarea Generală avem 25.000 de lei bani alocați pentru populare cu pește. Va fi crap și caras. Asta este contribuția Asociației și ne bucurăm dacă strâng și ei ( n.r. se referă la grupul de pescari argeșeni) pentru că peștele tot la dumnealor ajung”, susținea Istrătescu, pentru „Atitudine în Argeș”, în iulie 2018. Așteptăm să vedem dacă AJVPS Argeș chiar va aloca 25.000 de lei pentru populări cu pește. O primă parte a declarației, din păcate, nu s-a confirmat, Asociația făcând populari cu amestec de crap, caras, sânger, fitofag și nu doar crap și caras, așa cum menționa directorul Istrătescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea