Nu fi indiferent! Anunţă conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare!

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti efectuează zilnic controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte, care identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, efectuează monitorizări cu camera de inspecţie video, în vederea identificării situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă conduc deseori la un nivel scăzut de presiune în reţea, dar şi la producerea unor avarii pe segmentul de distribuţie; pentru executarea lucrărilor de remediere a avariilor pot fi deconectate de la serviciul de alimentare cu apă străzi întregi, spre disconfortul a zeci de mii de consumatori.
Branşamentele ilegale (de tipul bypass, dublu branşament) afectează nu doar Operatorul ci şi ceilalţi consumatori contractuali, care îşi plătesc facturile la zi şi care, mai ales pe perioada de secetă, riscă să rămână fără apă. Realizarea de branşamente clandestine prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor. În majoritatea cazurilor procedurile de conectare ilegală sunt executate cu nerespectarea condiţiilor tehnice elementare, lipsa procedurilor de dezinfectare şi spălare a reţelelor având implicaţii asupra calităţii apei potabile.
De asemenea, racordările neautorizate la reţeaua de canalizare pot conduce la deversări necontrolate ale volumului apei uzate ceea ce presupune o suprasolicitare în funcţionarea reţelelor şi staţiilor de pompare a apelor uzate.
S.C. Apă Canal 2000 S.A. va intensifica acţiunile de control, menite să identifice branşamentele de apă şi racordurile de canalizare clandestine şi va aplica prevederile legale fără nici o concesie, respectiv: facturarea prejudiciului adus Operatorului şi a taxelor aferente intrării în legalitate şi sesizarea organelor de urmărire penală în cazurile confirmate de „furt de apă“.
Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, racordare la sistemul public de canalizare fără avizul Operatorului şi orice modalitate de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea