Militarul argeșean Ionuț Butoi, felicitat de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Echipa Invictus, care a obținut cinci medalii la Sydney, a fost primită la Guvernul României de premierul Viorica Dăncilă și Ministerul Apărării, Mihai Fifor. Felicitat pentru rezultate a fost și argeșeanul Ionuț Butoi, cel care a revenit acasă cu aurul.
În cadrul Jocurilor Invictus din Sydney, militarul argeșean Ionuț Butoi a obținut aurul la arc compus. La Guvern, militarii, în număr de 15, participanți la Jocurile Invictus au fost felicitați de Viorica Dăncilă și Mihai Fifor.
“Ați demonstrat că sunteți într-adevăr de neînvins, ne-ați făcut mândrii și ne-ați umplut inimile de bucurie. Ați reprezentat cu cinste România în teatrele de operații unde ați participat la misiuni dintre cele mai complexe. Ați deposit cu perseverență și mult curaj obstacolele vieții și ați avut tăria de a merge mai departe. Sunteți o echipă puternică, sunteți o echipă de învingători, pregătiți la standardele sportivilor de performanță pentru Jocurile Invictus. Am urmărit imagini de la Sydney și am văzut pe chipurile dvs determinarea de a lupta și de a câștiga” – le-a transmis Viorica Dăncilă, militarilor Invictus.

Butoi - emoționant de moment

Ionuț Butoi a reușit și la ediția din acest an să își treacă în palmares o medalie, și nu una oarecare. Aur la arc compus.
“A fost destul de greu pentru că cei din Australia, fiind organizatori, și-au dorit foarte mult victoria. Eu mi-am dorit foarte mult această medalie la echipă, deoarece știam că suntem o echipă puternică și putem facem un rezultat foarte bun. Psihicul nostru a fost peste al adversarilor, practic medalia am câștigat-o la ultima tragere, aici am fost peste adversari” a spus Ionuț Butoi.

Antrenamentele îl duc departe de casă

Pentru argeșean nu a fost deloc ușor cu pregătirea. Pentru a se antrena, Ionuț Butoi trebuie să fie mereu departe de familie.
“Am fost departe de familie, am fost mereu pe drumuri. Într-un an am făcut peste 60.000 de km pentru a mă pregăti. E foarte greu să fii departe de familie, de copii. Chiar este o muncă asiduă, însă această medalie mă mulțumește. La anul voi merge la Campionatul Mondial Paralimpic și voi mai participa și la alte competiții. Am echipamentul meu, în mare parte totul este cumpărat de mine. Au mai existat și sponsorii echipei Invictus” a mai spus militarul argeșean.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea