Asistații sociali au devenit muncitori sezonieri în Băbana

Legea împotriva lenei este deja pusă în practică și în Argeș. Numărul asistaților sociali scade considerabil. Primarii din Argeș încearcă să pună în practică noua Lege. Cel mai harnic este din nou Bebe Ivan (foto), edilul neobosit din Băbana. “Din 80 de asistați sociali mai avem doar 8, restul și-au găsit locuri de muncă. E simplu cum procedăm acum. În prima zi a fiecărei luni, punem tabelul cu ei afară și cine vrea poate să îi ia la muncă. Spre exemplu, în ultimele zile au mers la tăiat și au luat câte 100 de lei, o mâncare și ceva țuiculiță și sunt fericiți acum”, spune edilul din Băbana.
Conform noii legi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.
De asemenea, noua lege prevede că refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă în familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere, conduce la încetarea dreptului.
“Dacă refuză să meargă de două ori suntem obligați să le tăiem ajutorul social. Au devenit mai mult sezonieri, sunt obligați să meargă atunci când le oferim, când societățile comerciale fac cereri pentru ei că au de lucru. Acum nu mai găsim oameni la cârciumă cum se întâmpla odată. Stăteau, fumau și aveau IPHONE”, precizează Bebe Ivan. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea