Culturile din Argeș - în pericol!

Situație îngrijorătoare în agricultura din județul Argeș. Pentru că nu a mai plouat de trei luni, agricultorii spun că nu au reușit să facă semănăturile de toamnă. Solul este atât de uscat încât nu poate fi arat. În pericol sunt culturile de rapiță, grâu de toamnă și in.
Specialiștii Stațiunii de Cercetare de la Albota spun că nu au reușit să are, iar pentru a nu compromite cele 300 de hectare, s-a folosit o altă metodă, fărâmițarea pământului prin discuire.
”Este un adevăr trist. De peste două luni de zile nu au căzut precipitații. Ce a mai plouat, undeva la 2-3 litri, total nesemnificativ. Putem vorbi așadar despre o secetă excesivă. În aceste condiții, pe aceste soluri, totul este îngreunat. Așadar, în această toamnă, la noi,  am reușit să efectuăm însemânțările de toamnă, însă peste 90% din suprafețe am semănat în teren, fără să arăm. Este o tehnică nouă, dar care ne poate ajuta dacă ar urma să plouă” a spus Florin Trașcă (foto), directorul Stațiunii de Cercetare din Albota, inginer la profesie.
Tractoriștii reclama faptul că in conditii de seceta, din cauza pamantului din ce in ce mai tare, plugurile se uzeaza mai repede si consumul de carburant se dubleaza, iar specialistii Directiei Agricole Arges confirma ca situatia se agraveaza din in zi fara ploaie.
“Este într-adevăr o situația specială, o situație dificilă. Iar totul se agravează de la zi la zi fără să plouă. Sperăm că într-un final vom avea parte și de ploaie, pentru ca totul să revină la normal. Altfel, va fi foarte greu – costurile sunt foarte mari” a spus și Vasile Roman, directorul Direcției Agricole Argeș.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea