Condamnări în dosarul de proxenetism din Câmpulung

# Petru Raia, zis Inu, a primit 5 ani de închisoare, în timp ce Eusebi Samir Lăcătuș - 3 ani și 8 luni de închisoare # Timp de 11 ani, Petru Raia a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro
Tribunalul Argeș l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe inculpatul Petru Raia, zis Inu, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor, iar pe Eusebi Samir Lăcătuș la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru aceleași infracțiuni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în același dosar, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș în ianuarie 2018. Aceștia fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016 pentru proxenetism.

Instanța a dispus confiscarea specială a bunurilor și sumelor de bani din dosar

Pe 2 noiembrie, instanța l-a condamnat pe „Inu” la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată și 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de spălare a banilor în formă continuată. „Aplică inculpatului Raia Petru pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1 an închisoare, în total 5 ani închisoare. În baza art 45 alin 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev de art 66 alin 1 lit a,b Cod penal pe o durata de 2 ani…Pedeapsa principală se va executa prin privare de libertate, în conditiile art. 60 Cod penal”, se arată în hotărârea instanței.
Celălalt inculpat din dosar, Eusebi Samir Lăcătuș, a primit 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată și 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de spălare a banilor în formă continuată. „Aplica inculpatului Lăcătuș Eusebi Samir pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 8 luni închisoare, în total 3 ani și 8 luni închisoare. În baza art 45 alin 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev de art 66 alin 1 lit a,b cod penal pe o durată de 2 ani. Pedeapsa principală se va executa prin privare de libertate, în condițiile art. 60 cod penal”, se mai arată în hotărârea Tribunalului.
Față de cei doi inculpați s-a menţinut măsura preventiva a controlului judiciar. De asemenea, inculpații au fost obligați la plata cheltuielilor de judecată. Instanța a dispus și confiscarea specială a bunurilor și sumelor de bani aflate în dosar

Petru Raia a deținut autoturisme în valoare de 360.000 euro

Conform rechizitoriului procurorilor, Petru Raia, timp de 11 ani, mai exact între 2005-2016, nu a realizat venituri legale și a figurat cu zero venituri. Dar acesta a deținut, prin apropiați, mașini în valoare de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro. Acesta este acuzat că a determinat-o pe L.C.C. să practice prostituția în beneficiul său și a primit în perioada 2008-2016 prin transfer bancar diverse sume mari de bani. În dosar se arată că „sumele de bani provenite din infracțiunea de proxenetism au fost folosite de inculpat în vederea introducerii lor într-un circuit legal în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite ale acestora pentru achiziționarea, pe numele unor persoane apropiate printre care și L.C. C., de autoturisme de lux, care ulterior au fost revândute fiind achiziționate altele sau bunuri imobile”. Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul le-a deținut pe numele celei trimise l-a prostituat se află un Mercedes-Benz AMG G 63, din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru. Conform rechizitoriului procurorilor, Petru Raia a achiziționat autoturisme în valoare totală de peste 360.000 euro, cu precizarea că acestea nu au fost deținute toate în același timp.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea