Dosarul lui Florin Frătică privind coruperea alegătorilor, în pronunțare

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, a fost trimis în judecată în octombrie 2017 pentru coruperea alegătorilor. Reamintim că Frătică a fost surprins pe camerele video ale unui magazin în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună, în timpul campaniei electorale, în postura în care acesta dorea un nou mandat în fruntea Primăriei, iar împotriva sa au fost făcute mai multe reclamații.  Pe 15 noiembrie, magistrații Judecătoriei Pitești urmează să se pronunțe în dosarul fostului edil.

La momentul respectiv, Frătică a fost reclamat de un candidat la funcţia de consilier local la Bradu, Cătălin Mocanu, că ar fi făcut presiuni asupra sa şi că ar fi mituit, cu câte 50 lei, doi cetăţeni ca să-l voteze. Potrivit reclamantului, Frătică ar fi dispus, fără temei, verificări ale Corpului de Control al Primăriei Bradu la magazinele pe care acesta le deținea pe teritoriul comunei. Procurorii au  deschis un dosar penal în care fostul primar a fost cercetat pentru infracțiuni precum abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor. Oamenii legi au decis trimiterea în judecată a lui Frătică pentru coruperea alegătorului, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Pitești. Acuzaţiile de corupere a alegătorilor se referă la faptul că Frătică ar fi încercat să câştige cu mită electorală votul unor localnici, la alegerile din 5 iunie 2016, când acesta candida pentru al treilea mandat în fruntea Primăriei Bradu. Nu a rămas nici primar și s-a ales și cu un nou dosar.

Fostul primar riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani

Conform articolului 386, prin coruperea alegătorilor se înțelege „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”. 
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea