Pe 12 noiembrie, autopsierii de la morga Spitalului Județean își află sentința

Patru autopsieri de la morga Spitalului Județean Argeș au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cuprinse între 4 și 7 ani închisoare cu executare. Inculpații sunt acuzați de luare de mită. Cum hotărârea Tribunalului Argeș nu a fost definitivă, autopsierii au făcut apel. Luni, 12 noiembrie, soarta inculpaților stă la decizia judecătorilor Curții de Apel Pitești. Până în prezent, pronunțarea a fost amânată de două ori.
Reamintim că în aprilie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Dosarul a fost instrumentat ca urmare a numeroaselor plângeri și sesizări penale venite de la rude ale unor persoane decedate, după ce aceștia au trebuit să dea angajaților de la morgă bani și bunuri pentru pregătirea ori ridicarea cadavrelor. Conform procurorilor, inculpații cereau şpagă chiar atunci când era vorba de cazuri sociale. Printre cei care au făcut sesizări se numără și primarul Bebe Ivan de la Băbana sau directorul Complexului de Servicii Persoane cu Dizabilități Vulturești, Adrian Stanciu, care au reclamat mai multe cazuri de acest gen.

„Așa ceva beau numai tractoriștii”

Conform rechizitoriului, în ianuarie 2014, trei angajați de la Primăria Băbana au mers să ridice un cadavru de la morgă. Știind „practica” autopsierilor, primarul Bebe Ivan de la Băbana i-a dat angajatei sale o sticlă de whisky cu scopul de a-i înmâna autopsierului de serviciu. După ce a achitat taxa pentru eliberarea actului constatator de deces, martora i-a dat unuia dintre inculpați sticla de whisky, acesta primind-o cu observația „așa ceva beau numai tractoriștii”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea