Nini Diaconu, primarul Municipiului Curtea de Argeş, încalcă legea încă de la începutul mandatului

Legea nu e aceeaşi pentru toţi, sau nu e respectată de toţi. Primarul oraşului Curtea de Argeş încălcă legea încă de la începutul mandatului, intrând în compatibilitate în data de 3 iulie 2008, fiind în acelaşi timp şi primar şi administrator la trei firme.      
Legea nr. 161/2003, MO 279/2003, aplicabil din 25.05.2007 secţiunea 4 prin art. 87, art. 88, art. 89, art. 90, art. 91, art. 92, art. 93 prevede principalele incompatibilităţi ale aleşilor locali. Potrivit art. 87 alin 1 punctul d) din această lege, cu modificările ulterioare spune că funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale. Art. 91 alin 1-3 spune: starea de incompatibilitate intervine numai după validarea mandatului şi alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi ales sau cel mult în 15 zile de la numirea în funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una din funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Mandatul domnului primar Nicolae Diaconu a fost validat prin Hotărârea nr. 704/17.06.2008, având caracter executoriu de la data pronunţării. În aceste condiţii Nini Diaconu era obligat să renunţe la funcţia de administrator pe care o deţinea la trei societăţi comerciale până în data de 2 iulie 2008.
Vă vom prezenta situaţia celor trei firme în care domnul Diaconu era administrator în momentul în care a fost validat în funcţia de primar:
1. S.C. ARG MEDIA STATION SRL, firmă în care domnul primar avea funcţia de administrator, în data de 30.09.2008, în hotărârea nr. 2, domnul Nicolae Diaconu se retrage din funcţia de administrator.
2. S.C. GRAPHIC PRINT SRL, primarul oraşului Curtea de Argeş, alături e asociaţii Vasile Moisescu şi Alexandru Ciucu, deţine funcţia de administrator. La această firmă nu există niciun certificat de menţiuni înregistat la ORC Argeş, iar la 1 iulie 2009 se suspendă activitatea firmei, deci domnul primar a deţinut funcţia de administrator până la 1 iulie 2009.
3. S.C DONPREST COM SRL, firmă la care Nini Diaconu era asociat unic şi administrator, firmă preluată de la soţia sa, Daniela Diaconu, cedează funcţia de administrator în favoarea fiului său, Diaconu Florin Mincu, în data de 24.09.2008. 
Această incompatibilitate a fost sesizată şi către Prefectura Argeş. Am stat de vorbă cu prefectul Gogu Davidescu pe acestă temă. “Controlul nostru nu s-a terminat şi încă nu am putut lua o decizie, întrucât nu ne-au sosit actele oficiale de la Registrul Comerţului până în acest moment. Aşteptăm aceste informaţii oficiale şi abia apoi ne vom putea vedea ce decizie vom lua”.
Aşteptăm şi noi acestă decizie, care de fapt ar fi trebuit luată încă din 3 iulie 2008, perioadă în care era prefect Iani Popa. Probabil că acesta nu a vrut să deranjeze cu nimic viitorii colegi de coaliţie şi a închis ochii la neregulile primarului Nicolae Diaconu. L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea