Vine Festivalul ZAVAIDOC!

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu, precum și evocarea marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, la data de 8 martie 1896.
Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Ionel Tudorache, Mirela Mihalache, Alina și Edy Mexicanu, Grupul Vocal Zavaidoc. Acompaniază Taraful Marin Alexandru. Prezintă soliștii de folclor Adina Roșca și Cătălin Doinaș. La concursul jurizat de specialiști în domeniu și prezidat de directorul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, Adrian Grigoraș pot participa soliști vocali, artiști amatori, cu vârsta peste 18 ani, care nu au mai obținut marele premiu la edițiile anterioare.
Preselecția va avea loc pe data de 24 noiembrie, de la ora 10,00, la sediul Filarmonicii Pitești. Concursul, festivitatea de premiere și recitalurile extraordinare se vor desfășura de la ora 18,00,  la sediul Filarmonicii Pitești, situat în municipiul Pitești, Strada Calea București, nr. 2. Concurenții vor susține două probe de aptitudini muzicale, astfel: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.
Înscrierile pentru concurs se pot face la secretariatul Centrului Cultural Pitești (imobilul Casa Cărții), de luni, până vineri, între orele 08-16,30,  sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Concurenții vor completa și depune fișa de participare, care poate fi ridicată de la secretariatul Centrului Cultural Pitești sau descărcată de pe site-ul oficial al Centrului, unde este postată alături de Regulamentul festivalului.
Intrarea la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ediția a XIII-a, se face pe bază de bilete, de la casieria Filarmonicii Pitești. Costul unui bilet este de 20 de lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea