Apelul în dosarul cianurilor amânat până în 2019

A început apelul în dosarul cianurilor. Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a făcut apel în dosarul în care este cercetat pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. În primă instanță, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei.
La Curtea de Apel Pitești, pe 31 octombrie, s-a desfășurat primul termen al apelului. Procesul a fost amânat până pe 16 ianuarie 2019. „Admite cererile de amânare formulate de apelanţii inculpaţi Tofan Vasile şi SC GLOBAL ECO CENTER SRL, punându-le în vedere că, potrivit dispoziţiilor art. 356 alin. 3 Cod procedură penală, este singurul termen acordat pentru angajare apărător şi pregătirea apărării”, se arată în soluția instanței.
Vasile Tofan a fost trimis în judecată în iunie 2016 pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. Conform procurorilor, în cursul anului 2010, în calitate de administrator al S.C. Global Eco Center S.R.L., Tofan nu a luat măsurile de eliminare totală a substanţelor periculoase din deşeurile provenite de pe fosta platformă ARO Câmplung Muscel. Reamintim că pe 2 octombrie 2013, a izbucnit un incendiu pe fosta platformă ARO, care s-a soldat cu distrugerea depozitului de deşeuri deţinut de firma amintită, fiind declanșate o serie de anchete ale ISU, ITM, Garda de Mediu şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Argeş care s-au soldat cu sancţiuni drastice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea