Primarul Capitalei, în proces cu firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat în judecată un important constructor argeșean - Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș (TCCIND). Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iulie 2018, un litigiu privind achizițiile publice. Municipiul București, prin primarul general, Gabriela Firea, cere societății lui Ștefan Lăzăroiu suma de 313.604 lei, la care se adaugă dobânzi de 29.165 lei, bani ce ar fi fost plătiți nejustificat către firma argeșeană.
Pe 9 noiembrie, Tribunalul Argeș a decis suspendarea judecății cauzei până la soluționarea procedurii insolvenței firmei TCCIND. Instanța a admis cererea făcută de Pheonix Omega Ipurl, administratorul judiciar al societății. „În baza art. 36 din Legea nr. 85/2006 suspendă judecata cauzei până la finalizarea procedurii insolvenţei. Cu recurs pe toată durata suspendării. Recursul se depune la Tribunalul Argeş”, se arată în hotărârea instanței. Omul de afaceri Ștefan Lăzăroiu nu a dorit să comenteze pe acest subiect, susținând că nu știe despre ce este vorba.

A fost contestat și tabelul de creanțe

TCCIND a intrat în insolvență în decembrie 2015, când Tribunalul Specializat Argeş a pronunţat deschiderea procedurii generale de insolvenţă. Asociat majoritar la TCCIND este Ștefan Lăzăroiu. De altfel, de numele său este legată și o altă firmă importantă aflată în faliment, Dracones Construct Grup SRL Pitești.
De asemenea, municipiul București, prin primarul general, a contestat la Tribunalul Specializat Argeș tabelul de creanțe publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență din august 2018. Municipiul București cere repunerea în termen pentru înregistrarea declaraţiei de creanţă asupra averii debitorului S.C. Trustul de Construcţii Civile şi Industriale Argeş S.R.L. Instanța urmează să se pronunțe pe această speță pe 22 noiembrie 2018.

În octombrie, a fost confirmat planul de reorganizare al firmei TCCIND Argeș

Recent, pe 4 octombrie, Tribunalul Specializat Argeș a confirmat planul de reorganizare al firmei TCCIND Argeș. „Confirmă planul de reorganizare al debitorului S.C. Trustul de Construcţii Civile şi Industriale Argeş SRL. Acordă termen de judecată la data de 23.01.2018 pentru continuarea procedurii şi depunerea raportului trimestrial împreună cu actele menţionate la art. 106 din Legea insolvenţei. Executorie.”, se menționează în soluția instanței. Următorul termen al procesului de insolvență va avea loc pe 23 ianuarie 2019. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea