Procesul agenților de turism împotriva Companiei de Drumuri, amânat până în ianuarie

# Un ONG vine în susținerea demersurile oamenilor de afaceri pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie

Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan. Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

 

CNAIR a cerut conexarea celor trei dosare

Trei dosare, care au ca obiect modificarea parțială a regulamentului de funcționare al Transfăgărășanului, au fost deschise în instanță. Dosarele au fost declinate spre soluționare de la Tribunalul Argeș la Curtea de Apel Pitești pentru excepția necompetenței materiale. 15 societăți comerciale cer în instanță posibilitatea deschiderii celui mai frumos drum din țară, mai devreme de 30 iunie. Pe 21 noiembrie a avut loc un nou termen într-unul din dosare. Curtea de Apel Pitești a amânat procesul până pe 9 ianuarie, după ce CNAIR a cerut conexarea celor trei dosare. „CNAIR a cerut conexarea dosarelor la acest termen (n.r. 21 noiembrie). Într-unul din cele trei dosare, ei nu au depus întâmpinare și nu ar mai avea dreptul să aducă probe. Noi nu am fost de acord. Acum vedem dacă instanța va hotărî conexarea lor”, ne-a precizat Dumitru Grecu, reprezentantul societății Valea cu Pești SA, parte reclamantă în dosar.

Un ONG va susține demersurile oamenilor de afaceri

Omul de afaceri Dumitru Grecu, proprietarul complexului turistic Valea cu Peşti, este unul dintre părțile reclamante în proces şi unul dintre cei mai mari promotori ai Transfăgărăşanului. Acesta ne-a precizat că pentru susținerea demersului lor vor să facă o cerere de intervenție în dosare și o organizație non-profit.  „Un ONG, Asociația Montană Vidraru, reprezentat de domnul Mihai Răvescu, cunoscând eforturile noastre în sensul extinderii perioadei în care Transfăgărășanul să fie deschis circulației rutiere, ne-a transmis că dorește să susțină demersurile pe care le întreprindem. Sunt eforturi pentru Transfăgărășan și vor să ne ajute, să ne conjugăm eforturile ca să reușim. Ei vor să depună o cerere de intervenție la dosare în interesul reclamanților”, ne-a precizat Dumitru Grecu.
Asociația Montană Vidraru  s-a înființat în 2016 din dorința de a conserva,  promova și dezvolta arealul lacului Vidraru. Această dorință a pornit de la constatările membrilor Asociației în sensul ca potențialul lacului se deteriorează de la an la an. În acest sens, conform informațiilor publicate pe site-ul ONG-ului, membrii Asociației și-au propus o serie de proiecte care, cred ei, vor ajuta la mai buna cunoaștere și conservare a zonei lacului Vidraru: repopulare cu păstrav a lacului Vidraru, marcare și promovare traseu turistic barajul Vidraru – Poiana Pleașa – Muntele Albina, marcare si promovare traseu Trasfăgărășan- Valea Modrugazu etc.

Dumitru Grecu: „Ne dorim ca lumea să se bucure de fumusețea Transfăgărășanului în perioada de primăvară”

Scopul acțiunii agenților economici din Argeș este deschiderea completă a Transfăgărășanului și în perioada primăverii.
”Dorim să deschidem Transfăgărășanul în momentul în care nu mai apar în monitorizarea nivometeorologică pericole pentru zona noastră. Nu cerem nimic extraordinar. Într-adevăr dorința noastră este să îl ținem deschis tot timpul. Ne dorim ca lumea să se bucure de fumusețea Transfăgărășanului în perioada de primăvară când este superb. Anul acesta s-a deschis fix la 1 iulie când nu mai era nici un pic de zăpadă pe nicăieri. Noi sperăm că dosarele se vor soluționa cât mai repede. Cert este că dacă trece termenul de 1 mai și nu sunt soluționate, solicitarea noastră nu mai are obiect pentru anul viitor”, a mai spus omul de afaceri Dumitru Grecu.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea