Podul de peste Barajul din Prundu a fost redeschis circulației

# Deputatul Ionuț Moșteanu, interpelare în Parlament pe termenul de execuție a lucrărilor

Săptămâna trecută, Drumul Sticlelor, cel care face legătura, direct, între Ștefănești și Pitești, a fost redeschis. De fapt, drumul nu a fost niciodată închis, ci numai podul de peste Barajul Prundu. Acesta a fost închis, pentru reparații, de la sfârșitul lunii mai, anul curent. Închiderea podului s-a resimțit, toată vara, prin aglomerarea, uneori greu de suportat, a nodului rutier de la Podul Viilor.
Reparaţiile au constat  în efectuarea de lucrări la suprastructura podului pe zona hidrocentralei, mai exact în realizarea unei suprastructuri noi alcătuită din grinzi prefabricate solidarizate prin placa de suprabetonare, îndepărtarea bordurilor de delimitare a părţii carosabile, demolarea betonului de ciment de pe carosabil. În locul lor a fost  executată o placă de suprabetonare şi o hidroizolaţie pe întreaga suprafaţă a platformei podului, care a fost protejată cu mortar asfaltic. La limita părţii carosabile s-au montat  borduri. Referitor la infrastructura podului, au avut loc lucrări de sablare a suprafeţelor, în toate fisurile şi crăpăturile s-au injectat  răşini epoxidice, după care suprafeţele au fost tencuite cu un mortar special extrem de rezistent în primul rând la intemperii. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma  de 1.740.748 lei fără TVA, iar execuţia a fost realizată de firma „Metabet CF” SA Piteşti.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu, interpelare în Camera Deputaților pe tema redeschiderii drumului

Lucrările la baraj s-au efectuat în termenul prevăzut, lucru mai rar în România. Poate datorită constructorului serios, Metabet, constructor cu experiență în domeniu. Poate a contat și interpelarea depusă, în Parlament, de către deputatul Ionuț Moșteanu, cu o lună în urmă. Interpelarea, adresată ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a primit răspuns cu privire la termenele de execuție, pe zile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe toți factorii responsabili.  Așadar, drumul este redeschis, joia și vinerea trecută, lucrătorii de la Drumuri Naționale au înlăturat semnele de restricție postate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea