A treia condamnare definitivă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei șase inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.
Cei șase romi de la Berevoești au fost ridicaţi de mascaţi de acasă, săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare. Celor cinci inculpaţi le-au fost micşorate pedepsele iniţiale date de Tribunalul Argeş. Astfel, Iosif Ursu a primit 8 ani închisoare, faţă de 11 ani, Costinel Ionuţ Furdui, va executa 10 ani, faţă de 14 ani, Florica Ursu, are de ispăşit 6 ani, față de 8 cât a avut inițial, Marian Marinoiu va ispăşi 7 ani şi o lună, mai puţin faţă de 10 ani, Lenunţa Mădălina Păun are de executat 4 ani, față de 5 ani şi 4 luni, în timp ce Daniel Grancea va executa 6 ani, mai puţin cu 3 ani faţă de pedeapsa de 9 ani, dată de Tribunalul Argeş.
Despre „dosarul sclaviei de la Berevoești”, procurorii DIICOT precizau că „începând cu anul 2008 s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea”. Ulterior, aceste persoane erau forţate să efectueze zilnic diverse activităţi, atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în apropierea localităţii. Victimele erau ameninţate, lovite şi umilite. Dosarele au fost trimise în instanţă de procurorii Serviciului teritorial Piteşti al DIICOT la sfârşitul anului 2016, cei peste 30 de inculpaţi fiind împărţiţi în șase loturi. Trei dosare ale romilor de la Berevoești se mai judecă la Curtea de Apel Pitești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea