Bișniță la Spitalul Județean Argeș! Serviciile RMN - numai contra cost!

Serviciile medicale RMN de la Spitalul Județean Argeș sunt numai contracost. Cei opt medici care lucrează pe secție au refuzat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș pentru ca pacienții care vin să plătească serviciile. Mai mult, chiar dacă își fac o programare la Județean, unele persoane așteaptă până la 3-4 luni până le vine rândul. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează.

Manu taie în carne vie. Ori la spital, ori la privat

Președintele Dan Manu le-a pus în vedere medicilor de pe secția RMN ca de la 1 ianuarie să ia o decizie. Mai exact, să decidă dacă rămân la Spitalul Județean Argeș sau se duc în privat. „Concret, știu că a fost, pe bună dreptate, o neliniște pe piață legată de RMN. A existat o problemă, cea legată de Casa de Asigurări de Sănătate. În acest moment nu se pune problema deficitului cadrelor medicale, ci faptul că domniile lor, pe bună dreptate, pentru că legislația le permite, funcționează și în regim public și privat. Toate bune și la locul lor, numai că trebuie să avem o limită. Atunci când câștigi un post la o instituție publică pe o perioadă nedeterminată, și moral și corect e să îți desfășori activitatea acolo, după care poți să te duci unde crezi tu. În urma discuției pe care am avut-o, i-am înștiințat că începând cu 1 ianuarie 2019, serviciul de imagistică și medicii care lucrează acolo vor avea contracte cu Casa de Asigurări. Le-am spus din luna noiembrie, ca să știe ce îi așteaptă în ianuarie 2019. Opțiunea le aparține. Unii dintre ei au solicitat concediu fără plată. De ce? A naibii coincidență! Trebuie să se gândească foarte bine ce contracte doresc să facă, la regim privat sau cu instituția publică…”, a precizat Dan Manu.

Spitalele private, mult mai căutate de argeșeni

Spitalele private din Argeș și din afara județului sunt mult mai căutate de către pacienți. Motivul? Condițiile oferite de unitățile sanitare și timpii de așteptare mult mai mici. De multe ori, la Spitalul Județean Argeș, bolnavii sunt întâmpinați de medici și de asistente care cer renumita „șpagă” de îngrijire. Au fost multe cazuri în care oamenii grav bolnavi au stat pe holurile Unității de Primiri Urgențe și nu au fost băgați în seamă sau au fost jigniți de către cadrele medicale.
Mai mult, pentru o programare la RMN-ul din Spitalul Județean Argeș, unele persoane așteaptă și câte trei – patru luni . „Am fost la Județean să îmi fac RMN după un accident de bicicletă. Mi s-a spus că sunt programat peste trei luni. În acel moment, am sunat la o clinică privată din București și am fost programat în două săptămâni”, a declarat un pacient care a trecut pragul Județeanului.

Personalul, indiferent față de aparținători

Personalul Spitalului Județean Argeș are obieceiul de a trimite vizitatorii în locuri greșite sau, pur și simplu, să ridice din umeri, dacă nu primesc o mică „atenție”. Încă de la intrare, aceștia sunt întâmpinați de paznic care le cere documentele și dacă persoana nu seamănă cu poza din buletin exact, acesta susține că nu e un documente valabil. Bineînțeles, după o rundă de discuții, acesta cedează și le dă voie să intre. Asta înseamnă cel puțin 10-15 minute pierdute. Ulterior, aparținătorul de abia găsește un punct de informare, după ce este îndrumat în aproape tot spitalul.
Din fericire, după ce găsește este trimis pe secția corectă. Dar o dată ajuns acolo, asistentele spun continuu că nu știu unde este pacientul, deși au fișele cu tratamentul și o evidență clară. Rar se întâmplă ca o asistentă medicală să se și uite prin acte...

Reabilitări și extinderi la Județean, dar „șpaga” când dispare?

Spitalul Județean va fi extins și reabilitat după ce Consiliul Județean a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării. În schimb, acesta va fi un proces lung și anevoios din cauza ritmului birocrației excesive. Mai mult, conducerea județului și a Spitalului Județean Argeș nu este în stare să facă ordine printre personalul unității sanitare.
M.M.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea