Șerban Valeca, președintele PSD Argeș: „Județul nostru a primit mai mult decât inițial se considerase”

Șansa a fost de partea organizației PSD Argeș la ultimele remanieri ale Guvernului Dăncilă. Și de această dată Argeșul a plecat tot de pe un loc secund, deși președintele Șerban Valeca anunța, încă din februarie 2018, că județul nostru va fi în pole-position la viitoarele remanieri. Nu a fost deloc așa! Cu mult noroc, după ce Iohannis a refuzat niște miniștri, a doua propunere a PSD-ului l-a găsit pe listă pe deputatul de Argeș Mircea Drăghici. Acesta a fost propus ministru al Transporturilor, iar numirea sa ar putea fi făcută după 1 decembrie. De săptămâna trecută și Șerban Valeca a devenit, oficial, vicepreședinte al Senatului. Sperăm că aceste numiri să fie benefice pentru județ, nu doar pentru cei numiți.

Săptămâna importantă pentru PSD Argeș

În ședința CEx a PSD-ului de luni, 19 noiembrie, nici un membru al organizației județene din Argeș nu a fost propus pentru un minister. Norocul pesediștilor argeșeni a venit atunci când președintele Iohannis a refuzat să o numească pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor. În următoarea zi, pe 20 noiembrie, a avut loc o nouă ședință de urgență a conducerii PSD, în format restrâns. În urma ei s-a propus ca Mircea Drăghici, deputat de Argeș și trezorierul partidului,  să fie propunerea PSD-ului pentru Ministerul Transportului. Totuși numirea sa a fost amânată pentru că președintele Klaus Iohannis va numi noii miniștri propuși la Dezvoltare și Transporturi după 1 decembrie. Tot cu noroc a fost și alegerea lui Șerban Valeca ca vicepreședinte al Senatului care a venit pe fondul înlocuirii din funcție a lui Adrian Țuțuianu cel căruia i-a luat şi locul de vicepreşedinte regional al PSD. Schimbarea lui Țuțuianu a venit pe fondul retragerii sprijinului politic de către PSD.

Valeca: “Ținând cont de viteza cu care s-au desfășurat evenimentele, nu am mai reușit să ne întâlnim să facem o propunere”

Despre ultimele numiri, Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, a precizat:
„A fost o propunere pentru mine ca vicepreședinte al Senatului și încă una pentru domnul Mircea Drăghici, propunere care este în procedură. Cred că Argeș a primit mai mult decât inițial se considerase. Urmărim acum a doua concretizare a propunerii care nu mai depinde de noi și de președinte care a anunțat public că analizează după 1 decembrie”. De asemenea, acesta a recunoscut că propunerea pentru ministru nu a fost făcută și în Biroul Permanent Județean al PSD Argeș: “Ținând cont de viteza cu care s-au desfășurat evenimentele, noi (n.r. BPJ al PSD Argeș) nu am mai reușit să ne întâlnim să facem o propunere”, a spus Valeca.

Lista obiectivelor de realizat în Argeș pentru Mircea Drăghici

Șerban Valeca a precizat și lista principalelor obiective de realizat pentru Mircea Drăghici, în calitate de ministru al Transporturilor, dacă va fi numit în funcție de președintele Iohannis.
„În august, la vizita ministrului Șova (n.r. fostul ministru al Transporturilor) în Argeș, i-am transmis 12 lucrări majore care trebuie realizate și care se află în diverse stadii. Vom relua acum acea convenție, pentru că multe dintre proiecte sunt întârziate. Începem cu Autostrada Pitești-Sibiu, drumul Câmpulung-Curtea de Argeș, pentru care avem nevoie de o Hotărâre de Guvern, evaluarea și revaluarea eventual a licitației pentru Podul de la Topoloveni, de pe DN7, este avariat pe o parte de trei ani, de o viitură, s-a prăbușit și partea pietonală. A fost un proiect și o licitație. Nu s-a prezentat nimeni. Se pare că sunt greșeli de proiectare și probabil trebuie reproiectat. Vorbim de  Centura de vest a Piteștiului care trebuie realizată și legată de drumul expres Pitești-Craiova. Al doilea pod peste râul Argeș care este în fază incipientă, deocamdată există doar o idee. Există discuții pentru a vedea care este traseul cel mai avantajos. În plus, Dacia-Renault a solicitat modernizarea gării Ciumești. Mai sunt și altele. În total sunt 12 puncte care țin de drumurile naționale și autostrăzi”, a mai adăugat Valeca.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea