Mii de oameni, prezenți la aprinderea luminițelor de Crăciun la Pitești

Ziua Națională a României a fost marcată la Pitești printr-o multitudine de manifestări. Flacăra Centenarului, paradă militară și muzică de fanfară, retragerea cu torțe a militarilor și, într-un final, aprinderea luminițelor de Crăciun, focurile de artificii și un concert spectaculos au fost o parte din evenimentele la care au luat parte mii de piteșteni.

Flacăra Centenarului, aprinsă și la Pitești

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la Pitești, în cursul dimineții, cu ceremoniale militare și religioase cu depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Poarta Eroilor, de pe strada Trivale, și Monumentul Eroilor, de pe strada Crinului. Cu această ocazie a fost aprinsă și Flacăra Centenarului la Pitești de către primarul Cornel Ionică și președintele Consiliului Județean, Dan Manu.

La parada militară din centrul Piteștiului au luat parte sute de argeșeni. Nici măcar frigul de afară nu i-a oprit pe oameni să urmărească parada și defilarea militară. La eveniment au participat parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai autorităților locale și județene, prefectul județului Argeș, președintele și vicepreședinții CJ Argeș, cadre militare, veterani de război și mulți alții. De asemenea, de Centenar, un număr de 100 de elevi ai Palatului Copiilor Pitești, îmbrăcaţi în culorile naţionale au pregătit o coregrafie specială în forma numărului 100.

 

Peste o jumătate de milion de luminițe au fost aprinse în municipiu

În seara zilei de 1 decembrie, mii de oameni au venit în centrul Piteștiului pentru a participa la ceremonia de aprindere a bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental de sărbători. De asemenea, piteșteni s-au bucurat de un superb foc de artificii. După aprinderea luminițelor de Crăciun, trupele „Provincialii” și „The Motans” au întreținut atmosfera la Pitești. Peste o jumătate de milion de luminițe au fost aprinse de 1 Decembrie, în tot municipiul. Anul acesta a fost instalată în Piața Primăriei o cupolă cu 86 de mii de luminițe, în bradul de Crăciun sunt 35 de mii de beculețe și steluțe iar în tunelul de pe strada Victoriei luminează 65 de mii de beculețe.A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea