Flacăra Centenarului a poposit, de Sfântul Andrei, la Hârsești

Vinerea trecută, în zi de mare sărbătoare, Sfântul Andrei - Ocrotitorul României, comuna Hârsești a celebrat Centenarul Marii Uniri. La Monumentul Eroilor din satul Martalogi, au fost omagiați eroii căzuți în Primul Război Mondial. La ceremonie, au participat, alături de localnici și de primarul Ionel Moloiu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Senatului - senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Cristina Stocheci, consilieri județeni și primari și viceprimari argeșeni, printre care cei din Lunca Corbului, Stolnici sau Bârla. După ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoți, președintele Dan Manu a aprins Flacăra Centenarului în acordurile Fanfarei "Argeșul" a Centrului Cultural Județean Argeș. Dincolo de slujba de pomenire a celor care s-au jertfit în 1918 și comemorarea eroilor noștri, mesajul acestui gest simbolic a fost îndreptat cu precădere către generația tânără, care astfel nu va uita cine sunt cei cărora le datorează o Românie liberă și modernă.
În semn de recunoștință pentru spiritul de sacrificiu, primarul comunei și președintele CJ Argeș au acordat diplome centenare urmașilor eroilor care au luptat și s-au jertfit pentru împlinirea Marii Uniri. În acest fel, în casele nepoților sau strănepoților va sta, la loc de cinste, în amintirea celor care le-a fost bunici sau străbunici, mărturia jertfei și sacrificiului suprem pentru patrie.
Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic interpretat de copiii școlii gimnaziale din comună, care, îmbrăcați în straie populare, au cinstit prin vers și prin cântec amintirea eroilor noștri, fără de care România de astăzi nu ar fi existat. Copiii au fost îndrumați de inimoasa și talentata activistă culturală, Loredana Costache.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea