Site-ul primăriei Hârseşti făcut în mare grabă şi la un preţ foarte mare

Vă relatam în numerele trecute ale ziarului nostru despre un contract de pietruire din comuna Hârseşti. I-am luat şi un interviu doamnei primar, care acum 3 luni, spunea că va face plata pe acel contract, întrucât mai are puţin şi vor fi executaţi de firma care a făcut lucrările în comună în anul 2008 şi oricum sunt penalităţi multe de achitat şi e foarte sărac bugetul. Acest lucru nu s-a întâmplat, deşi în jurul datei de 15 septembrie, sunt mari şanse ca primăria să se trezească cu conturile blocate, întrucât firma Beto Construct, cea care au făcut pietruirea în urmă cu trei ani şi ceva, a câştigat toate procesele cu Primăria Hârseşti şi chiar are o hotărâre de executare, pe care abia aşteaptă să o pună în practică.  Deşi situaţia financiară a primăriei nu este deloc roz, doamna primar, are alte cheltuieli de făcut. În anul 2010, încheie un contract de realizare a site-ului primăriei, deşi avea acestă problemă cu firma Beto Construct.

Grabă mare în semnarea şi achitarea contractului pentru site

În 20 august 2010, în şedinţa CL, după un raport de specialitate, din care rezultă necesitatea modificării şi completării Planului anual de achiziţii publice pe anul 2010, se hotărăşte:
Art.1: se modifică şi se completează Planul anual de achiziţii publice pe anul 2010, conform anexei 1, în care se alocă 8.000 lei fără TVA, pentru proiectare site şi 14.000 lei făra TVA, pentru servicii de actualizare şi gestionare site.
Art.2 : Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează doamna Ioana Pircan, primarul comunei
Doamna primar, ca un bun gospodar ce este, luni, 23 august, la prima oră a căutat şi a şi găsit firma care să o ajute la îndeplinirea acestei sarcini pe care o avea de îndeplinit, fiind împutenicită de colegii din Consiliul Local şi în data de 31 august a semnat contractul minune. A găsit firma la un preţ cel puţin dublu faţă de multe alte primării din judeţ şi dăm doar două exemple.
Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: „Eu sunt mai Hagi Tudose cu banii primăriei. Am dat 250 de euro pentru construcţia site-ului, iar actualizarea o face un băiat din primărie. Nu dau bani la altă firmă pentru actualizare”. La Lunca Corbului, proiectarea site-ului a costat 4.000 lei, iar la Hărseşti, această proiectare a costat 9.052 lei.
Grabă mare în achitarea acestui contract, ţinând cont de faptul că doamna primar este recunoscută în plăţi întârziate. În data de 24 septembrie se şi face prima plată aferentă acestui contract, în valoare de 1.825 lei, probabil doamna primar a vrut să arate cât este de corectă în efectuarea plăţilor, iar restul s-a achitat în tranşe egale în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

Ioana Pircan: „Păi aşteptăm să ne dea bani pentru echilibrare”

Nu ajunge de cât a păgubit doamna primar bugetul local, în graba sa de a duce la îndeplinire această sarcină, că mai încheie şi un contract de actualizare, acum să vă ţineţi bine, în valoare de 15.872 lei, contract pe care îl achită regulat, fără întârzieri.   Iată şi explicaţiile doamnei primar pentru cele relatate mai sus:
# Doamna primar în ce stadiu mai sunteţi cu datoriile către firma S.C.Beto Construct S.A?
I.P: Păi aşteptăm să ni se dea banii acum, pentru echilibrare.
# Păi aţi făcut o adresă că aveţi datorii pentru a putea fi cuprinşi în buget?
I.P: Sigur că am făcut o adresă
# Penalităţile la această datorie cine le plăteşte, cine a greşit dumneavoastră sau contabila?
I.P: Nu a greşit nimeni, nu am avut bani cuprinşi în buget. Când voi face echilibrarea o să plătesc. Noi nu am făcut bugetul până în luna martie şi nu am putut să plătim pentru că nu ne primea banii la trezorerie.
# Păi de ce nu aţi prevăzut în martie această datorie?
I.P.: Păi să întrebăm contabila, e un subiect închis.
# Am văzut că aţi făcut un site al primăriei Hârseşti. Cât va costat să-l faceţi?
I.P.: E făcut de mult timp, de aproximativ doi ani e făcut contractul şi nu mai ţin minte cât a costat, trebuie să caut în contabilitate contractul.
***
Contabila, echilibrarea sau amnezia, nici nu ştim pe ce să dăm vina mai repede. Site-ul, deşi e achitat integral de la finele anului trecut şi actualizat la zi, conform plăţilor, nu are nici la acest moment declaraţiile de avere.Aşteptăm şi declaraţiile de avere, poate găsim şi acolo ceva interesant.
Laurenţiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea