Comuna Rătești - investiții de importanță majoră

Proiectele de investiții în educație, sănătate și infrastructură reprezintă prioritățile mandatului conducerii Consiliului Județean Argeș. Prin alocarea de fonduri importante, Consiliul Județean Argeș a implementat proiecte care vizează aceste domenii. Datorită finanțărilor acordate de C.J., astăzi, în comuna Rătești, școlile au toaletele în interior și încălzire centrală, iar dispensarele au fost modernizate. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru sistemul de alimentare cu apă.

Joia trecută, președintele Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă au vizitat obiectivele realizate de primarul Cornel Petrică cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.
În ultimii doi ani, de la Consiliul Județean Argeș, comunei Rătești i-au fost alocate fonduri pentru:
- amenajare grupuri sanitare în interiorul școlilor de pe raza comunei
- sistem alimentare cu apă în satul Mavrodolu
- centrală termică și instalațiile sanitare de la Dispensarul din satul Tigveni
- modernizarea școlii cu clasele I – VIII, sat Tigveni
- construirea Dispensarului Uman din satul Furduești
- suplimentare rezervor de magazinare apă, sistem de alimentare cu apă din satul Furduiești
- extindere școală Pătuleni și introducere centrală termică și instalații sanitare
- introducere centrale termice și instalații termice școlile Furduești și Nejlovelu

Tot joi, a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă din satul Mavrodolu, un proiect accesat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, în valoare de 1,2 milioane lei. Sistemul alimentează cu apă potabilă 120 de gospodării.

 

Flacăra Centenarului, aprinsă la Rătești

Săptămâna trecută, eroii Primului Război Mondial din comuna Rătești au fost comemorați cu ocazia aprinderii “Flăcării Centenarului”.
La ceremonia de pomenire a eroilor, desfășurată la monumentul din localitate, au participat, alături de comunitate și de primarul Cornel Petrică, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Senatului, senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, consilieri județeni și primari argeșeni. După ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoți, Flacăra Centenarului a fost depusă la monument, în acordurile Fanfarei "Argeșul" a Centrului Cultural Județean Argeș. În semn de recunoștință pentru spiritul de sacrificiu, primarul comunei și președintele CJ Argeș au acordat diplome centenare urmașilor eroilor care au luptat și s-au jertfit pentru împlinirea Marii Uniri. Evenimentul s-a încheiat cu un program de cântece patriotice interpretat de copiii școlii gimnaziale din comună.
Cu această ocazie, președintele Dan Manu a punctat faptul că: ”Prin Flacăra Centenarului am dorit să aducem un omagiu zecilor de mii de eroii argeșeni și musceleni din Primul Război Mondial. Și nu un omagiu formal, ci prin pomenirea lor, cu nume și prenume, dar și conform tradiției și credinței poporului nostru, prin slujbele ținute la Monumentele Eroilor. Am dorit să arătăm copiilor și tinerilor că, pentru viitorul nostru și al lor, avem eroi care s-au jertfit pe câmpul de luptă. … Nu trebuie să-i uităm! Nici noi ca familii și nici noi ca societate”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea