Reclamat pentru conflict de interese, directorul Viorel Badea nu a primit niciun răspuns de la ANI

Directorul de la Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, Viorel Badea, a fost reclamat, în urmă cu mai bine de un an, de către conducerea Consiliului Județean Argeș pentru confict de interese la Agenția Națională de Integritate. Totul s-a întâmplat în momentul în care a izbucnit scandalul între Viorel Badea, Maria Dinu și conducerea Consiliului Județean Argeș. Până în prezent, inspectorii ANI nu au precizat concluziile raportului întocmit în urmă cercetărilor făcute. Directorul Viorel Badea a fost chemat la ANI doar pentru a i se aduce la cunoștință că a fost reclamat, în rest nu a mai primit niciun detaliu în plus despre dosarul în cauză.

Suspendat la ordinul Mariei Dinu

Viorel Badea a fost suspendat din funcția de director al Evidenței Populației Argeș la ordinul Mariei Dinu, administratorului județului Argeș. Mai apoi, printr-o hotărâre de Consiliu Județean Argeș a fost și destituit din funcție. Între timp, Tribunalul Sibiu i-a dat câștig de cauză lui Viorel Badea. Începând cu 18 octombrie, acesta s-a întors ca director la Evidența Populației Argeș, până când instanța va da soluția finală în litigiu.
Reamintim că scandalul între cele două părți, Badea și conducerea Consiliului, a pornit de la faptul că directorul  de la Evidența Populației a vrut să mărească salariile angajaților pe tiparul CJ Argeș. Maria Dinu l-a băgat pe Badea în comisia de disciplină invocând mai multe nereguli. Mai mult, Viorel Badea a fost reclamat la Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese din cauza modului în care a organizat și susținut în 2017 o pregătire profesională a angajațiilor. În schimb, inspectorii ANI nu au transmis concluziile cercetării nici până în ziua de astăzi, chiar dacă a trecut mai mult de un an de la reclamație.

Scandalul de la Evidența Populației, „sfârșitul” politic a lui Manu

Scandalul dintre directorul Direcției pentru Evidența Populației, Viorel Badea, și președintele CJ Argeș ar putea să îi aducă sfârșitul politic liderului județului. De mai bine de un an, Dan Manu a intrat într-un război cu Badea și a făcut tot posibilul pentru a-l destitui din funcție. Fapt pe care l-a realizat. Dar, directorul Evidenței Populației a intentat proces. Iar, până la decizia finală, instanțele de judecată l-au repus din nou în funcție. Se așteaptă acum sfârșitul cercetării în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea