Instanța a decis! Firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, obligată să plătească 700.000 lei către Primăria Mioveni

# Concordia Con. Strade este bună de plată după ce ar fi asfaltat în bătaie de joc o stradă din Mioveni # Primarul Ion Georgescu: „Firma respectivă o să fie mai atentă la detalii acum!”
Decizie în procesul dintre Primăria Mioveni și Concordia Con. Strade, firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu. Pe 22 noiembrie 2018, Tribunalul Specializat Argeș a dat soluția în dosar, după cinci ani și jumătate de procese. Societatea condusă de Corneliu Rădulescu, fratele deputatului Cătălin Rădulescu, a fost obligată la plata a circa 700.000 lei către administrația locală din Mioveni. Decizia nu este definitivă. Procesul a fost intentat de Primăria Mioveni după ce firma respectivă nu a făcut lucrări de modificare și reconstrucție pe o arteră de circulație din oraș, deși lucrarea era în termenul de garanție.

Asfaltarea unei străzi din Mioveni s-a deteriorat după cinci luni de la execuție

Totul a început în anul 2011, când societatea Concordia Con. Strade, reprezentată legal de Corneliu Rădulescu, fratele deputatului Cătălin Rădulescu, şi-a adjudecat o licitaţie ce viza asfaltarea unor străzi din Mioveni. Valoarea totală a lucrărilor era de peste 1,3 milioane lei, fără TVA. În februarie 2012, lucrarea a fost recepționată, la recepție participând, printre alții, atât viceprimarul Aurel Costache, cât și Corneliu Rădulescu. După cinci luni de la recepția lucrării a început dezastrul! O parte din artera de circulație, Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu, arăta ca după război, nicidecum ca o lucrare nou realizată.
Astfel, au fost făcute două adrese de către Primăria Mioveni către constructor, dar firma familiei deputatului Rădulescu nu a binevoit să răspundă în niciun fel. Cum în contract exista un termen de garanție de 2 ani de la recepția lucrărilor efectuate, executantul lucrării asumându-și în scris obligația de a realiza toate lucrările de modificare și reconstrucție, în caz în care acestea vor exista, Primăria Mioveni a acționat în instanță firma Concordia Con. Strade.

La cinci luni de la recepția lucrării au apărut fisuri, trotuarul a căzut, iar capacele de canalizare s-au desprins din asfalt

Deși recepția lucrării a fost făcută în februarie 2012, la nici cinci luni distanță, în iulie 2012, „drumul Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu a cedat pe anumite porțiuni, în stratul de asfalt apărând fisuri, șanțuri, cu o adâncime de până la 5 cm, trotuarul a căzut fiind defectuos executat, geigerele pluviale și capacele de canalizare s-au desprins din asfalt, unele sfărâmându-se la câteva luni de la recepția lucrărilor”, se arată în raportul publicat de Primăria Mioveni în dosarul de la Tribunalul Specializat. Primarul Georgescu a cerut în instanță ca societatea Concordia Con. Strade: „să fie obligată să refacă lucrările de modernizare și îmbrăcăminte bituminoasă executate pe artera de circulație Legătura str. Părăști cu strada Dinicu Golescu din Mioveni sau, în mod alternativ, să se plătească suma de 767.298,8 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate de noi cu o altă firmă în contul său”, se mai arată în dosarul de la Tribunal.

Firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu obligată să plătească despăgubiri și cheltuieli de judecată

Instanța a decis ca pârâta – Concordia Con. Strade -  să plătească Primăriei Mioveni circa 700.000 lei. „Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 698.633,96lei. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 9.426 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând contravaloare taxă de timbru şi onorariu expert. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţă publică la data de 22.11.2018”, se arată în soluția Tribunalului Specializat Argeș.

Primarul Ion Georgescu: „S-a intrat în normalitate vizavi de lucrarea respectivă”

„Mă bucur că până la urmă s-a intrat în normalitate vizavi de lucrarea respectivă. Probabil că această firmă, în viitorul apropiat și în prezent, o să fie mai atentă la detalii, la asemenea lucrări. În cazul asfaltării respective, în perioada de garanție au apărut fisuri. Infrastructura, pe o porțiune de 10-20 de metri, nu a fost realizată corespunzător. Adică din puturoșenie, constructorul nu a ajuns la stratul de pământ stabil. Automat că lucrarea s-a lăsat”, susține Ion Georgescu, primarul de la Mioveni.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea