Lucrări importante realizate de ABA Argeș- Vedea în anul 2018: „Regularizare pârâu Vârtej în localitatea Băbana” și „Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești”

În această primăvară, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a demarat lucrările de regularizare a pârâului Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana, județul Argeș. Viiturile înregistrate în ultimii ani pe pârâul Vârtej, au produs pagube materiale importante prin inundarea mai multor gospodării dar și prin afectarea infrastructurii rutiere. Ca o măsură necesară pentru reducerea riscului la inundații Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a realizat lucrările în cadrul obiectivului de investiții “Regularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej în localitatea Băbana”. Lucrările efectuate în acest an pentru amenajarea pârâului Vârtej și stabilizarea zonei riverane au constat în decolmatarea albiei pentru tranzitarea debitelor pe o lungime de 1600 metri, consolidări de maluri prin ziduri de gabioane pe o lungime de aproximativ 450 metri și înălțimea de 3 metri în zonele critice și lucrări de structură (pereu de betonat cu grindă la bază) în lungime de aproximativ 600 metri amonte de confluența cu râul Cotmenița. Valoarea lucrării este de 2.700.000 lei.
Tot în această primăvară malurile pârâului Valea Copacilor, afluent de dreapta al râului Teleorman, au fost erodate din cauza viiturilor puternice. Din această cauză, în zona orașului Costești mai multe clădiri din apropierea cursului de apă au fost puse în pericol, iar cimitirul localității Costești risca să se prăbușească în albia pârâului.
S-a impus astfel, realizarea unor lucrări de protecție a malurilor în regim de urgență. Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a făcut demersurile pentru aprobarea obiectivul de investiții “Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești, amonte de confluența cu râul Teleorman”  în valoare de 750.000 lei. A fost efectuate lucrări de recalibrare albiei pe o lungime de 1000 de metri, consolidarea ambelor maluri cu ziduri de gabioane (150 + 150 metri de ziduri de gabioane, filtru de geotextil, umplutură din material local, placare cu beton) și 2 praguri de fund îngropate.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea