Deputatul Bica, interpelare despre măsurile luate de autorități pentru stoparea tăierilor ilegale

Județul Argeș ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri. Deputatul Dănuț Bica a adresat recent o întrebare către Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, privind măsurile luate de autorități pentru stoparea tăierilor ilegale.
Parlamentarul liberal susține că în urma rapoartelor Greenpeace România, Argeșul este campionul național absolut al ultimilor ani la defrișări ilegale. „Potrivit datelor comunicate de autorități, în anul 2015 Argeșul s-a situat pe primul loc, cu 3087 cazuri, în topul rușinos al județelor cu cele mai multe tăieri ilegale de arbori (8,85% din totalul cazurilor la nivel național) și tot locul întâi l-a ocupat și în perioadele 2012-2014, cu 5851 cazuri (12,85% din totalul cazurilor la nivel național) și 2009-2011, cu 6458 cazuri”, se arată în cuprinsul întrebării adresată către ministrul Ioan Deneș.
Deputatul Bica îl întreabă pe ministrul Apelor și Pădurilor despre măsurile luate pentru stoparea tăierilor ilegale: „Vă rog să comunicați acțiunile care au fost întreprinse până în prezent de către instituțiile din subordinea dumneavoastră pentru diminuarea defrișărilor ilegale, rezultatele obținute și ce măsuri intenționați să dispuneți pentru stoparea în viitor a acestui fenomen extrem de periculos”.

Bica: „Eficiența activității Gărzii Forestiere pe teritoriul județului nostru lasă mult de dorit”

De asemenea, parlamentarul de Argeș întreabă Ministerul Apelor și Pădurilor dacă au în vedere mutarea sediului regional al Gărzii Forestiere de la Ploiești la Pitești.
„Ținând cont de faptul că eficiența activității Gărzii Forestiere pe teritoriul județului nostru lasă mult de dorit, vă întreb dacă ați luat în considerare posibilitatea mutării sediului regional al instituției respective de la Ploiești la Pitești, Argeșul deținând și cea mai mare suprafață împădurită dintre cele trei județe aflate în responsabilitatea acesteia”, se mai arată în întrebarea formulată de Bica.
Până în acest moment, Ministrul Deneș nu i-a răspuns parlamentarului. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea