Martorii din dosarul penal al lui Tudor Pendiuc se întorc în sala de judecată

# Magistrații Curții de Apel Pitești, au decis reaudierea acestora, la cererea procurorilor DNA
Dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, Carmen Lis, ia o nouă direcție. Pe 3 decembrie, la ultimul termen al procesului, care, acum, este în faza finală la Curtea de Apel Pitești, instanța a decis, la cererea procurorilor DNA, să reaudieze martorii din dosar. Următorul termen de judecată este fixat pentru data de 31 ianuarie 2019.

Tribunalul Argeș îi achită pe Tudor Pendiuc și Mircea Braniște

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost achitat în primă instanţă într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru instigare la abuz în serviciu, infracţiune ce ar fi fost săvârşită în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce către casa fostei sale secretare, Carmen Lis. În același dosar a fost trimis în judecată și Mircea Braniște, director la ADP Pitești pentru abuz în serviciu. Tribunalul Argeș l-a achitat pe Tudor Pendiuc pentru că „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea” (art. 16 alin. 1 lit. c Cod Procedură Penală), iar pe Mircea Braniște pentru că „există o cauză justificativă sau de neimputabilitate” (art. 16 alin. 1 lit. d Cod Procedură Penală). Mai mult, pentru că Braniște a achitat costul lucrării ce îi fusese imputată, de 27.747,02 lei, instanța a dispus restituirea sumei.
În timpul urmăririi penale, Mircea Braniște, directorul ADP Pitești, le-a spus procurorilor DNA că Pendiuc i-a solicitat realizarea respectivei lucrări și că nu și-a dat seama că drumul este unul privat. Colac peste pupăză, în momentul realizării și după efectuarea lucrării, atât angajații primăriei cât și cei care au realizat investiția, au încurcat numele celor două străzi alăturate lucrării, Aleea Căminelor, care făcea parte din domeniu public, cu Aleea Seneslau, care făcea parte din domeniul privat.

Pe 31 ianuarie, martorii din dosar vor fi reaudiați de judecătorii Curții de Apel Pitești

Pe 3 decembrie 2018, magistrații Curții de Apel Pitești au decis, la cererea procurorilor DNA, să reaudieze martorii din dosar. Pe 31 ianuarie au fost citați mai mulți angajați ai Primăriei Pitești. „Admite cererea formulată de procuror, privind reaudierea martorilor audiaţi în faţa instanţei de fond şi proba cu înscrisuri. Amână judecarea cauzei la data de 31 ianuarie 2019, ora 11:00, pentru când dispune citarea martorilor Ţurcanu Alexandru, Rădulescu Ana Livia, Chiriţă Iulian, Ceapraz Dan şi Vlad Valentin”, se arată în hotărârea instanței.

Ce au declarat doi dintre angajații Primăriei la Tribunalul Argeș

Audiată de către judecătorul Tribunalului Argeș, actualul șef Serviciu Tehnic şi Problematica Mediului din cadrul ADP Pitești, Ana Rădulescu, a precizat: „Știu că nu a existat nicio solicitare din partea Primăriei cu privire la asfaltarea str. Seneslau, iar respectiva solicitare a apărut după realizarea ei. Dacă apreciam că se impune lucrarea se făcea dispoziție pentru aceasta. Au mai existat cazuri când solicitarea a venit după ce lucrarea a fost realizată. Solicitarea a venit la o săptămâna sau 10 zile de la realizarea asfaltării străzii. Nu am avut nicio suspiciune asupra regimului juridic al străzii. Din 2014 și până în 2016 când s-au sesizat organele, noi cei de la Serviciul Tehnic nu am avut nici un dubiu, fiind convinși că lucrarea a fost executată pe domeniul public. Eu cred că domnul director Braniște nu a avut dubii în privința regimului juridic al acestei străzi, considerând că se află pe domeniul public. După ce am fost chemată la DNA, în 2016, fiind în împrejurimi cu alte lucrări, am fost cu domnul director Braniște să vedem și lucrarea realizată pe Aleea Seneslau. Mi-a spus: «Hai să vezi și tu pentru ce ai fost chemată la DNA». A fost singura dată când am fost în acea zonă”.
De asemenea, la instanța de fond a fost audiat și cel care a redactat solicitarea pentru realizarea lucrării, din partea Primăriei Pitești. „Am fost sunat de dl director Braniște, în septembrie 2014, să facem o solicitare din Partea Primăriei, pe strada Aleea Căminelor... Nu știu cum s-a creat această confuzie între Aleea Căminelor și Aleea Seneslau... În solicitarea pe care am înaintat-o, nu am avut niciun dubiu că aceasta nu ar aparține de domeniul public”, a explicat și Chiriță Iulian, inspector în cadrul Serviului Tehnic al Primăriei Pitești.
Cei doi urmează să fie reaudiați și de judecătorii Curții de Apel Pitești.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea