Oficialii de la Argeș au făcut-o de oaie! Primăria Curtea de Argeș mută behăitul la Curtea de Apel Pitești

# Un fermier i-a obligat, în instanță, să concesioneze un islaz

Conflictul dintre  fermier şi administraţia locală din Curtea de Arge, nu este unul nou. În anul 2017 (iunie), după mai multe ”promisiuni”,  Daniel Petrescu şi-a luat turmele de oi şi a invadat Oraşul Basarabilor. Intenţiona să ajungă cu animalele în faţa Primăriei Curtea de Argeş. Jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei au fost mobilizaţi să ţină cele 600 de oi pe străzi lăturalnice, să nu blocheze căile de acces din oraş.

Nemulţumirile fermierului veneau de la faptul că nu avea unde să îşi mai ducă oile la păscut.
Acesta nu s-a mulțumit numai cu protestele, ci le-a intentat și proces, la Tribunalul Argeș. Pe care l-a câștigat spre sfârșitul anului trecut, pârîții fiind obligați inclusiv la plata, către acesta, a cheltuielilor de judecată:
„Soluția pe scurt: Admite acţiunea în contencios administrativ, introdusă de reclamantul Petrescu Daniel, având în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Curtea de Argeş – prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Curtea de Argeş. Obligă pe Municipiul Curtea de Argeş – prin autoritatea sa executivă, Primarul Municipiului Curtea de Argeş, să iniţieze hotărârea de consiliu local prin care să se aprobe concesionarea, pe o durată cuprinsă între 7 şi 9 ani, în condiţiile legii, a pajiştilor situate în Islazul Glămeea din pct. Valea Iaşului, Islazul Groape, Islazul Plopiş şi Izlazul Heria, aparţinând proprietăţii publice a Municipiului Curtea de Argeş, către crescătorii de animale – persoane fizice având înscrise animale în Registrul Naţional al Exploataţiilor, membrii ai colectivităţii locale a Municipiului Curtea de Argeş şi să convoace consiliul local pentru adoptarea acestei hotărâri. Obligă pe Consiliul Local al Municipiului Curtea de Argeş să adopte hotărârea de aprobare a concesiunii, pe o durată cuprinsă între 7 şi 9 ani, în condiţiile legii, a pajiştilor situate în Islazul Glămeea din pct. Valea Iaşului, Islazul Groape, Islazul Plopiş şi Izlazul Heria, aparţinând proprietăţii publice a Municipiului Curtea de Argeş, către crescătorii de animale – persoane fizice având înscrise animale în Registrul Naţional al Exploataţiilor, membrii ai colectivităţii locale a Municipiului Curtea de Argeş. Obligă pe ambii pârâţi să organizeze şi să deruleze, potrivit competenţei şi atribuţiilor fiecăruia, procedura de atribuire a pajiştilor identificate în prezenta hotărâre. Obligă pe pârâţi, în solidar, să plătească reclamantului suma de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată în şedinţa publică din 19 Octombrie 2018, la Tribunalul Argeş – Secţia Civilă, Complet specializat de Contencios Administrativ şi Fiscal”.

Oficialii Primăriei Curtea de Argeș au atacat hotărârea

Anterior câșțigării procesului, în mai multe rânduri, Dan Petrescu a vorbit despre afacerile cu pășuni, el însuși fiind o victimă a acestui sistem. Petrescu a rămas fără terenurile pe care pășuna oile, acestea revenind, în urma unei licitație din aprilie anul trecut, unor persoane care, conform spuselor oierului, nu fac agricultură și nu dețin animale.
Nu contează, războiul nu s-a terminat, acesta se reia, probabil, în primăvara lui 2019. Pentru că Primăria Curtea de Argeș a atacat hotărârea, prin recurs. Faza finală a poveștii, în care, culmea, tocmai oficialii din administrație au rămas cu iz de oaie, se va ”juca” la Curtea de Apel Pitești. Termenul nu a fost, încă, fixat.
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea