Noul Spital de la Mioveni, preconizat a fi gata în această vară

Sunt deja doi ani de eforturi susținute din partea administrației locale pentru realizarea noului spital de la Mioveni. Iar rezultatele sunt pe măsură. Investiția de aproximativ 68 de milioane de euro va fi gata în vara acestui an
Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie. Clădirea va avea: Maternitate şi Neonatologie, Ginecologie şi Pediatrie, Neurologie, Medicină internă, Chirurgie, Cardiologie şi Bloc operator, spaţii auxiliare şi birouri. Spitalul va fi dotat cu 177 de paturi şi va avea aparatură medicală performantă: computer tomograf, echipament de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), angiograf, echipament radiologie (RX). Acesta va deservi o comunitate de aproximativ 70.000 de oameni.
Sursele de finațare ale investiției sunt bugetul local al orașului Mioveni și de la Guvern. În 2018, prin programul guvernamental PNDL2, Spitalul Mioveni a primit de la Guvern o finanțare în valoare de 93.678.000 lei, echivalentul a 20.000.000 euro. Pe final de 2018, la Mioveni a ajuns, din Fondul de Rezervă al Guvernului, și suma de 18.000.000 lei, echivalentul a 3.862.826 euro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea