Platformă digitală pentru locurile de parcare din Pitești

O metodă simplă de afla locurile de parcare libere din Piteşti a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, de Primăria Piteşti. A fost lansată platforma online www.parcaripitesti.ro, cu ajutorul căreia, cei interesaţi pot vedea ce locuri de parcare de reşedinţă au rămas neocupate.
„La început de an bifăm o premieră cu care sperăm să facem un pas înainte către digitalizarea activității în orașul nostru. Platforma online www.parcaripitesti.ro vine în sprijinul cetățenilor pentru a putea vizualiza în timp real locurile de parcare de reședință, cât și modificările care se fac odată cu achitarea abonamentelor de către utilizatori”, a menționat viceprimarul Sorin Apostoliceanu pe contul său de socializare. În prezent, nu se poate aplica online pentru închirierea unui loc de parcare direct prin intermediul aplicației, acest aspect fiind în perspectivă pentru implementare în viitorul apropiat. „O variantă simplă și rapidă pe care vrem să o încurajăm, o variantă care ne oferă tuturor transparență și timp câștigat”, a mai spus viceprimarul.
În Piteşti, locurile de parcare de reşedinţă pot fi atribuite în baza unei cereri depuse la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, cu respectarea unor criterii.
Pentru locurile de parcare de reşedinţă, din Zona A - Centru - locatarii plătesc 120 lei pe an. Pentru cele din zona B - Negru Vodă, Calea Bucureşti, Calea Câmpulung, Prundu, Tudor Vladimirescu, Trivale, Găvana, Craiovei, Mărăşeşti, Banat, Traian, Războieni, proprietarii achită 100 lei pe an.

Potrivit regulamentului de atribuire, beneficiază de o reducere de 50% pensionarii a căror pensie medie este mai mică decât salariul mediu pe economie. Pot primi parcare de reşedinţă în mod gratuit veteranii de război, sau persoanele cu handicap.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea