Nicola Inquieto, cercetat de DIICOT Buzău alături de alți doi italieni

# Partea vătămată din dosar a atacat în instanță durata urmăririi penale în respectiva speță
Nicola Inquieto este cercetat de DIICOT Buzău pentru spălare de bani într-un dosar cu 12 suspecți. Alături de Inquieto, în dosar mai sunt cercetați alți doi italieni: Loreto Salvatore și Piccolo Pasquale. Și Loreto Salvatore este acuzat de asociere de tip mafiot de anchetatorii din Italia. Zis și Salvatore „Sicilianul”, acesta ar fi făcut investiţii în România şi la Piteşti în numele lui Michele Zagaria, şeful clanului mafiot Casalese, la fel ca Inquieto.
Acum, cei doi parteneri de afaceri sunt suspecți într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Buzău. Cauza a fost deschisă de procurori încă din 2015. În octombrie 2018, văzând că Inquieto a fost extrădat în Italia pentru a fi judecat, iar dosarul cu pricina tot nu a fost trimis în judecată, partea vătămată a atacat în instanță durata urmăririi penale. Totuși, Tribunalul Buzău a respins pe 14 noiembrie 2018, solicitarea părții vătămate ca nefondată.
Reamintim că în martie 2018 procurorii DIICOT Buzău au dispus ordonanță de instituire a sechestrului asigurator, pe numele proprietăților lui Nicola Inquieto. Nicola Inquieto a contestat măsura asiguratorie la Tribunalul Buzău. Instanța a hotărât admiterea contestației suspectului pentru ca sechestrul să fie instituit, ulterior, în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de legături cu mafia italiană.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea