S-a disjuns dosarul florăresei Olga! Florin Tecău, fostul președinte al CJ Argeș, cercetat pentru mărturie mincinoasă

Se îngroașă gluma pentru fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău! Și totul i se trage după ce a picat pe interceptări în dosarul în care Gherghina Panaete, cunoscută ca Olga florăreasa, este acuzată de trafic de influență.
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată dosarul în care Olga Panaete și alte cinci persoane sunt acuzate de fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, Olga florăreasa ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere, iar alteia că va fi angajată pe un post într-o instituție publică.
Aceasta ar fi pretins şi primit de la o persoană 15.000 lei promiţându-i că o va ajuta să ocupe un post de asistent generalist debutant la un Centru de copii din județ. Pentru acest post, Olga s-a lăudat că va interveni asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş  şi a unui consilier judeţean. Este vorba despre fostul președinte al Consiliului județean Florin Tecău, actual consilier județean, și despre Adrian Macovei, directorul DGASPC Argeș, ambii martori în dosar. De asemenea, în dosar mai apare ca martor și Emil Angheloiu, şeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș.
Fiecare dintre cele trei persoane, menționate mai sus, au fost audiate ca martori în dosar, în timpul urmăririi penale. Cu toate acestea, situația nu este nici pe departe roz pentru fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău. În urma trimiterii în judecată a dosarului în care Olga florăreasa este acuzată de trafic de influență s-a dispus disjungerea cauzei pentru mai multe infracțiuni, fiind vizate mai multe persoane. Conform surselor noastre într-una din disjungeri este vizat și consilierul județean Florin Tecău pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. În urma declarațiilor date, în calitate de martor, în dosarul Olgăi Panaete, Tecău ar fi făcut afirmații pe care procurorii le consideră necorespunzătoare adevărului în legătură cu unele amănunte importante asupra cărora a fost întrebat.
Consilierul județean Florin Tecău a precizat pentru „Atitudine în Argeș” că nu știe amănunte legate despre disjungerile din dosarul respectiv și că nu dorește să comenteze mai mult. Rămâne de văzut dacă procurorii îl vor trimite în judecată pe Tecău pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea