Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează o suită de manifestări cultural-educative, dedicate Unirii Principatelor Române, evenimente desfășurate în colaborare cu alte entități culturale și promotori culturali:
# Marți, 22 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc ediția din luna ianuarie a Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, care va cuprinde o seară de muzică și poezie sub genericul „Porni Luceafărul”, susținută de elevi de la Colegiul Național I.C.Brătianu, sub îndrumarea profesoarei de limba și literatura română Gabriela Georgescu, manifestare coordonată de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu.
# Miercuri, 23 ianuarie, de la ora 12,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc simpozionul cu tema „160 de ani de la Unirea Principatelor Române – Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918. Renașterea militară națională din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza”, eveniment susținut în colaborare cu Asociația Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și Cercul Militar Pitești.
Tot miercuri, 23 ianuarie, de la ora 15,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, se va desfășura colocviul cu tema „160 de ani de la Mica Unire”, dezbatere interactivă, care se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de lector univ. dr. Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești. Joi, 31 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc un recital de poezie din creația eminesciană, în limbile română, franceză, maghiară, rusă și esperanto, sub genericul „Eminescu și noi”, oferit de poetele Denisa Popescu și Allora Albulescu, avându-i invitați pe Iulia Guțu, bibliotecară la Colegiul Național I.C.Brătianu și pe traducătorul Iosif Nagy, eveniment organizat în parteneriat cu Fundația Literară Liviu Rebreanu.

Centrul Cultural Pitești organizează și alte evenimente cultural-educative, în perioada 21-31 ianuarie:
# Luni, 21 ianuarie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, ediția din luna ianuarie a proiectului cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, avându-l invitat pe ing. Dan Necula, trainer auto, eveniment coordonat de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu;
# Luni, 28 ianuarie, de la ora 15,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va demara noul proiect de dezvoltare personală, sub genericul „Personalitatea de la A la Z”, coordonat de psihologul-clinician Camelia Dragomirescu, prima ediție având  tema „Alfabetizarea emoțională”;
# Marți, 29 ianuarie, de la ora 14,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc prezentarea volumelor de versuri „Porția de existență” și „Strada Lăcustei”, semnate de Victoria Milescu, eveniment editorial susținut de poeții Denisa Popescu și Virgil Diaconu;
# Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, se va desfășura dezbaterea interactivă, cu tema „Sănătate prin spiritualitate”, susținută de dr. Mariana Constantin, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea