Radu Vasilică s-a încurcat la calculele din declaraţiile de avere

Radu Vasilică a avut un mandat de deputat bănos. În anul 2008, anul în care a ocupat un fotoliu la Camera Deputaţilor avea două conturi, unul de 50.000 RON, deschis în 2002 şi altul de 11. 000 USD şi încasa împreună cu soţia 46.600 ron. La acea vreme avea şi două împrumuturi, care au rămas la fel până în ziua de azi. În anul 2009 îşi cumpără o casă şi teren la Ştefăneşti, încasează împreună cu soţia şi alocaţia copilului 63.400 lei, nicio modificare în conturi şi se împrumută la mama sa, Vasilică Valeria de suma de 240.000 RON.

Nereguli în declaraţia de avere a deputatului minune???

Abia în 2010 vine partea frumoasă, la care nouă nu ne dau sub nicio formă calculele domnului deputat. Nu mai are datorie la mama sa, în conturi se mai adună o sumă frumuşică, în total ridicându-se la 127.500 RON, dar  încasează înpreună cu familia doar 110.166 RON. Vreau să mă înveţe şi pe mine domnul deputat cum a făcut dânsul de a plătit o datorie de peste 2 miliarde lei vechi, dar nu s-a atins de conturi, a mai şi depus ceva bănuţi acolo, pentru zile mai grele, vreo 500 milioane de lei vechi, cu încasări de doar un miliard de lei. Dacă mai punem la socoteală că din 2008 până în 2010 a mai şi donat la partid suma de 540 milioane de lei vechi, ne-am încurcat de tot în calcule. În anul 2011 mai apare o neconcordanţă în declaraţia de avere a domnului deputat. Domnia sa declară că ar avea un cont deschis din anul 2001 la BCR, în care deţine suma de 22.562,42 RON, cont care nu l-a declarat în anii 2008, 2009, 2010. Acelaşi cont din 2001 apare şi în declaraţia din 2011.
În anul 2011 îşi mai adaugă la colecţia de bijuterii şi obiecte de artă şi cult câte ceva, adevărat că doar de 500 de euro, ajungând la o colecţie estimată la 6000 de euro.
Păi cum să nu fie bătaie pe locurile de deputat, dacă cu încasări de un miliard, plăteşti datorii de 2,4 miliarde şi mai şi pui la saltea alţi 500 milioane, başca partidul mulţumit de donaţiile făcute?

ANI  se va sesiza în acest caz???

Dacă în astfel cazuri reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate se sesizau în secunda doi în legătură cu neregulile îmn cazul domnului Radu Vasilică nu s-a întâmplat nimic ....deocamdată. Un alt caz care i-a făcut curioşi pe reprezentanţii ANI este cel al parlamentarului Sorin Pandele care a avut de furcă în a da ceva explicaţii. Cel mai probabil că deputatul Radu Vasilică nu a făcut calculele corect şi în scurt timp va completa declaraţia de avere, aşa cum trebuie. Pentru a beneficia de prezumţia de nevinovăţie ne rezumăm deocamdată la a spune că probabil este vorba despre o scăpare ...de câteva miliarde ce-i dret . În caz contrar cerem ANI în mod oficial să se autosesizeze şi să lămurească această situaţie, nu de alta dar ar putea reprezenta soluţia pentru ieşirea din criză mult dorită atât de actuala putere dar mai ales de opoziţia din care cu mândrie dar timiditate face parte şi domnul nostru deputat. L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea