PNL Argeș se laudă în bilanțul activității că a donat mere de… 400 de lei la copii

# Activitatea liberalilor pe 2018 – „glorificarea mediocrității”

„În anul care a trecut, adică 2018, PNL Argeș nu a stat degeaba… Ne face plăcere să vă oferim un bilanț al activității noastre! Nu scriem totul, fiindcă am umple câteva zeci de pagini…”, așa a început organizația județeană a PNL prezentarea activității pe care a derulat-o în anul precedent. Nu intrăm în detalii amănunțite pentru că acest lucru l-am făcut deja în materialul apărut în una din edițiile trecute ale săptămânalului „Atitudine în Argeș”. De această dată ne referim strict la un pasaj din „bilanțul glorios” al PNL-ului. La cel în care cel mai „mare” partid din opoziție și cel mai vechi din țară susține că „a antrenat Societatea Civilă în acțiuni de voluntariat”. Liberalii merg mai departe și se laudă că au donat unor centre de copii roadele obținute ca urmare a participării la acțiunea de voluntariat. E de fapt și singura astfel de acțiune pe care PNL Argeș a realizat-o în 2018: „În ceea ce priveşte antrenarea societăţii civile în chestiuni de interes public, PNL Argeş a chemat voluntari la cules de mere în livezile judeţului Argeş, iar merele culese au fost donate unor centre de copii cu dizabilităţi. Producţia record de mere a anului 2018 a riscat să rămână fără culegători şi o cantitate uriaşă de fructe s-ar fi stricat. Liberalii au explicat, ulterior, cetăţenilor că majoritatea politică din CJ Argeş nu s-a implicat deloc în construirea unor depozite de fructe şi legume pe teritoriul judeţului şi nici n-a avut iniţiativa de a veni în sprijinul cultivatorilor. În plus, la nivel naţional, importul de fructe a fost uriaş, în ciuda producţiei locale. Toate astea se pot rezuma într-un singur cuvânt: incompetenţă!”. „Glorificarea mediocrității”, așa a rezumat, într-un comentariu pe Facebook, un cetățean bilanțul liberalilor. Fapt împărtășit, total, și de noi ținând cont că PNL Argeș a donat doar aproximativ 200 de kg de mere, pe tot parcursul anului 2018, unui centru de copii. Și cu toate acestea mai și atrage atenția asupra acestui fapt și chiar se laudă cu el la începutul anului 2019, în bilanțul activității partidului. Asta deși susțin tare și răspicat că în 2018 a fost o producție record de mere! Putem și noi să rezumăm totul într-un cuvânt: rușinos!

Mere de 400 de lei donate de liberali

„Brătianu, Protopopescu, Ghica, Rosetti, Golescu, Câmpineanu, Kogălniceanu, Sturdza ar fi toți dezamăgiți și întristați”, ca să îl parafrazăm din nou pe cetățeanul care a intitulat bilanțul liberalilor „glorificarea mediocrității”.
Nu negăm faptul că PNL-ul a ajutat la cules de mere în livezile județului, dovezi în acest sens fiind zecile de fotografii și videoclipuri postate pe conturile de socializare ale voluntarilor liberali participanți la acțiuni. Dar mai ușor cu pozatul! Și mai mult cu munca! Toamna trecută, timp de o săptămână, PNL Argeș s-a implicat în doar două acțiuni de voluntariat privind culesul fructelor la fermele din Argeș. Una din acțiuni, la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni și alta, la un fermier din Argeș. Puțin și rar!
În urma acțiunii de la Institutul pentru Pomicultură Mărăcineni, la care au participat circa 30 de voluntari, membrii PNL și reprezentanți din societatea civilă, aceștia au primit, în schimbul contribuției lor, circa 200 de kg de mere, cantitate donată la Școala Specială Valea Mare din Ștefănești. Deși a fost o toamnă bogată, cu multe fructe, aceasta a rămas singura cantitate de mere donată copiilor din Argeș de liberali. Ceea ce înseamnă, după un calcul simplu, 400 de lei. Vasăzică, liberalii argeșeni punctează în bilanțul activității lor, pe parcursul anului 2018, că au donat mere de… 400 lei unor centre de copii cu dizabilităţi.

Gelu Tofan: „Am donat în jur de 200 de kg de mere”

„A fost o acțiune a PNL «Culege pentru a dărui». Am fost vreo 30 de voluntari. Am cules 10 tone de mere de la Institutul de Pomicultură Mărăcineni. În schimbul ajutorului oferit am fost și noi recompensați cu o cantitate de mere, pe care am donat-o la Școala de la Valea Mare. Am donat vreo 20 de baxuri, în jur de 200 de kg de mere”, susține vicepreședintele Gelu Tofan, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea