2019 - anul investițiilor la Budeasa, Săpata și Călinești

Anul 2019 va aduce mai multe investiții în localitățile Budeasa și Săpata. Edilii celor două commune au prezentat într-o conferință de presă proiectele pe care vor să le implementeze în acest an, după aprobarea bugetului.

Dispensar nou la Budeasa

Edilul comunei Budeasa, Mihai Rachieru vrea să construiască un nou dispensar. După ce proiectul a fost refuzat de Ministerul Dezvoltării, primarul a decis să îl construiască din fonduri proprii.
”La Budeasa, în funcţie de cum ne permite vremea o să dau ordinul de începere pentru construirea unui dispensar nou. Iniţial am depus proiectul pe PNLD 2, nu am primit finanţare  şi am decis să îl facem din surse proprii, sperăm să ne ajute şi Consiliul Judeţean. Este în licitaţie la CNI căminul cultural şi o sală de sport tot prin CNI. La Budeasa ne pregătim pentru Campionatul Mondial de kaiac-canoe, întrecere care probabil va avea loc în luna august, dar aşteptăm aici o întâlnire cu preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe. Eu am ridicat deja problema la Consiliul Judeţean şi vreau să modernizăm breteaua de lângă baraj, de lângă lac, o porţiune de aproximativ 800 de metri, dar noi sperăm să o mai lărgim puţin. Ar fi o investiţie nu numai pentru Mondial ci este o zonă de tranzit la orele de vârf pentru tot ce înseamnă uzină sau Lukoil”, a declarat Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa.

Asfaltare la Săpata

Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata, crede că localitatea sa va obține fonduri la redistribuirea banilor nefolosiți prin PNDL 2. Primarul spune că are un proiect de asfaltare a 5 km de drumuri comunale, cu șanse mari să prindă finanțare. Edilul are și un proiect de canalizare, pentru jumătate din comună, dar acesta ar avea șanse mici să fie finanțat, din cauza numărului mic de locuitori.
”Mai repede cred că vom obține finanțare pentru cei 5 km de drum decât pentru canalizare. Fiind o localitate mică, sub 2000 de locuitori, nu cred că ne vor finanța proiectul de canalizare. Apă avem oricum în toată comuna”, a declarat primarul comunei Săpata.

Vor fi construite două săli de clasă la o școală din Călinești

Gheorghe Ionescu, primar Călinești: ”Urmărim extinderea rețelei de gaze. De asemenea, avem un proiect ce prevede asfaltarea mai multor drumuri comunale. Am preluat, de la Consiliul Județean, un fost drum județean, cel care se duce spre Autostradă, prin Vrănești. Încercăm să găsim o finanțare europeană pentru reabilitarea acestuia. Intenții sunt multe, însă sursele de finanțare sunt destul de greu de găsit. Chiar săptămâna trecută am fost la Consiliul Județean și am primit finanțare pentru construcția a două săli de clasă la Școala Călinești Vale. Sunt așteptări pentru investiția de canalizare, construcția unui nou sediu de primărie,  dar și pentru multe altele”.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea